Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Prośba o pomoc w poszukiwaniu książek o Wiedźminie.

25.12.2011 12:10
👍
1
Ichigo123
62
Centurion

Prośba o pomoc w poszukiwaniu książek o Wiedźminie.

Witam. Niedawno przeczytałem sagę o Wiedźminie czyli [1] Ostatnie życzenie [2] Miecz przeznaczenia [3] Krew elfów [4] Czas pogardy [5] Chrzest ognia [6] Wieża jaskółki [7] Pani jeziora oraz Coś się kończy coś się zaczyna. Po przeczytaniu tych ksizek przypadkiem dowiedziałem się że wiedźmin ma dwa zakończenia i że przygody Geralta nie kończą się na tych 8 książkach. Proszę powiedzcie mi co jeszcze można przeczytać o wiedźminie (nie chodzi mi o gry). Z góry dziękuję i pozdrawiam.

25.12.2011 12:16
Mada Fakir
2
odpowiedz
Mada Fakir
87
Sweet Transvestite

To "alternatywne zakończenie" opowiada o ślubie wiedźmina, ale ono nie wlicza się do kanonu.

25.12.2011 12:29
Shadowmage
3
odpowiedz
Shadowmage
253
Master of Ghouls

Zresztą, skoro przeczytałeś zbiór "Coś się kończy, coś się zaczyna", to z tym alternatywnym zakończeniem już się zapoznałeś.

25.12.2011 12:38
4
odpowiedz
zanonimizowany359843
71
Generał

Jest jeszcze opowiadanie "Droga, z której się nie wraca" o tym jak to Visenna zmajstrowała Geralta.

25.12.2011 12:41
5
odpowiedz
zanonimizowany645553
3
Senator

Ostatnie Życzenie i Miecz Przeznaczenia nie należą do sagi, to zbiory opowiadań...

25.12.2011 12:45
6
odpowiedz
Ichigo123
62
Centurion

Tyle że gdzieś usłyszałem że jest jeszcze jedno zakończenie gdzie wiedźmin spada z urwiska. A tak poza tym znalazłem stronę gdzie jest wliczone kilka jeszcze innych książek do całego zbioru o Geralcie z Rivii i nie wiem co o tym sądzić:

Chrzest ognia (Sapkowski Andrzej) [do książki dodano opisy lub recenzje]
Czas pogardy (Sapkowski Andrzej) [do książki dodano opisy lub recenzje]
Droga bez powrotu (Polch Bogusław, Sapkowski Andrzej, Parowski Maciej) [do książki dodano opisy lub recenzje]
Geralt (Polch Bogusław, Sapkowski Andrzej, Parowski Maciej)
Granica możliwości (Polch Bogusław, Sapkowski Andrzej, Parowski Maciej)
Krew elfów (Sapkowski Andrzej) [do książki dodano opisy lub recenzje]
Miecz przeznaczenia (Sapkowski Andrzej) [do książki dodano opisy lub recenzje]
Mniejsze zło (Polch Bogusław, Sapkowski Andrzej, Parowski Maciej)
Opowieści o wiedźminie: 1 (Sapkowski Andrzej) [do książki dodano opisy lub recenzje]
Opowieści o wiedźminie: 2 (Sapkowski Andrzej) [do książki dodano opisy lub recenzje]
Ostatnie życzenie (Sapkowski Andrzej) [do książki dodano opisy lub recenzje]
Ostatnie życzenie (komiks) (Polch Bogusław, Sapkowski Andrzej, Parowski Maciej)
Pani Jeziora (Sapkowski Andrzej) [do książki dodano opisy lub recenzje]
Wiedźmin (Sapkowski Andrzej) [do książki dodano opisy lub recenzje]
Wieża Jaskółki (Sapkowski Andrzej) [do książki dodano opisy lub recenzje]
Zdrada (Polch Bogusław, Sapkowski Andrzej, Parowski Maciej)

Źródło: http://www.biblionetka.pl/bookSerie.aspx?id=4242

Ps. Świetna strona. Jeśli ocenicie książki które się wam podobają (jakieś 20) to potem w zakładce "Poleć mi książki" zostaną dodane tytuły które zostały dopasowane do twojego gustu na podstawie ocen innych użytkowników. Dzięki tej stronie w tym roku przeczytałem już ok. 20 książek i każdą z nich uwielbiam.

Forum: Prośba o pomoc w poszukiwaniu książek o Wiedźminie.