Witam wszystkich!
Piszę ten post, gdyż mam spory problem z nową kartą graficzną. Jakiś czas temu złożyłem sobie komputer nowy, wszystko ładnie podpasowało, jedyny problem pojawił się z kartą graficzną. Działa ona dosyć losowo - czasem spokojnie idzie odpalić komputer i na nim pracować, czasem normalnie chodzą gry. Jednak często przy włączeniu jakiejś gry karta zaczyna robić dziwne rzeczy, pojawiają się dziwne tekstury albo obraz zamienia się w dziwne kafelki, a po chwili komputer się zawiesza. Myślałem, że to kwestia sterowników, ale zainstalowałem najnowszy pakiet ze strony producenta i problem się powtarza. Przy ostatniej próbie włączenia (po aktualizacji Windowsa 8.1; ale nie na inną wersję systemu) obraz praktycznie od samego włączenia komputera jest nieprawidłwoy i po logowaniu komputer się zawiesza. Z czego wynika ten problem? Co mogę z tym fantem zrobić? Będę szalenie wdzięczny za odpowiedź, bo jest to niesamowicie irytująca sprawa, która nie pozwala mi normalnie korzystać z nowego sprzętu...
Pozdrawiam,
Tomek
Prawdopodobnie uwalona grafika, reklamuj. Sprawdź ewentualnie jeszcze integrę, jak na niej też problem wystąpi to może być jeszcze wina dysku, ale to mało prawdopodobne.
Takie artefakty to prawdopodobnie uszkodzona pamięć grafiki, ale może być też wadliwy lub za słaby zasilacz, który daje niestabilne napięcie.
Dziękuję za odpowiedź! Na zintegrowanej karcie graficznej absolutnie nie ma takich problemów. Co do zasilacza - jest to Antec VP 500 - 500W