Mam mały problem a mianowicie, chciałem zrobić reinstal systemu na komputerze, więc włoczyłem bios i wybrałem jako pierwsze urządzenie botujące CD-ROM, wcześniej było floppy, zapisałem i wyłączyłem bios, następnie zresetowałem kompa i komp niby się załącza, ale jest czarny ekran na monitorze, kontrolka na monitorze pali się na pomarańczowo a oznacza to że nie ma sygnału, i tak się zastanawiam, bo nie wiem, co zrobić, jeśli by ktoś wiedział to proszę o odpowiedź.
Chyba kurde jakiś błąd jest bo na płycie głównej palą się dwie kontrolki jedna czerwona jak komp jest nie włączony a druga zielona z czerwoną jak włączę kompa.
Może przez nieuwagę wyłączyłeś coś nie tego tamtego w BIOS. Wyjmij baterię na parę minut.
Trochę lipa, nic to nie dało, chyba będę musiał się jutro do jakiegoś serwisu przejechać.
Byłem dziś w serwisie i gościu mi powiedział że płyta główna jest popsuta, ale przeglądając allegro znalazłem jedną aukcje i gościu sprzedaje ową płyte http://allegro.pl/abit-nf7-s-rev-2-0-bios-do-przeflashowania-i2256383854.html
i piszę że płyta ma najprawdopodobniej uszkodzony bios, bo u mnie też się świecą takie lampeczki na dole, więc teraz nie wiem czy dawać taką płytę do flashowania? Jak myślicie?