Witam otóż mam pewien problem ze starym dyskiem twardym. Dziś podczas instalacja systemu Windows 98 przy skanowaniu dysku wydawany jest charakterystyczny dźwięk (nie wiem jak to nazwać cykanie, pukanie, albo stukanie), ale nie oto chodzi, chodzi mi o to że podczas tego skanowania siadając na krzesło nogą zahaczyłem o przycisk restartu komputera no i teraz ciągle powtarzany jest ten dźwięk. Na dysku miałem wcześniej XP. Dysk to Hitachi 40GB.
Teraz chciałem jeszcze opisać problem drukarki mam lexmarka X1290 i po napełnieniu tuszu (czarnego) nie chce drukować wciąga kartkę i wyrzuca ją białą, styki wyczyściłem, a dysze są przetkane.
z góry dzięki za pomoc :) miłego weekendu
Zepsuł się.
Można powiedzieć że mechanicznie.
To jest akurat proste do zdiagnozowania. Dysk cyka - znaczy się że jest uszkodzony.
Mam jeszcze jeden problem z drukarką Canon Pixma MP140 wyskakuje błąd E5, robiłem restart drukarki ale gdy wciskam 4 reset i przycisk power (wtedy na wyświetlaczu powinno wyskoczyć 1), ale u mnie nadal zostaje 0. A jak wyłączę i włączę drukarkę nadal wyskakuje błąd E5. Mam nadzieje że rozumiecie :)