Tak więc mam pewien problem z San Andreas na Steam. Przy pierwszym uruchomieniu wydawało mi się dziwne że nie ma loga R* i EAX, był tylko dźwięk, ale udało się to przewinąć spacją. Kolejnym i gorszym problemem jest zachowanie samochodów. Części z nich kołysze się tylna oś, a przy puszczeniu gazu nie zwalniają powoli, tylko z jakby przerywanym piskiem opon. Innym błędem było zachowanie się CJ'a gdy chciałem wyjść z siłki, kilka razy zawrócił w drzwiach, a na zewnątrz nie było tekstur.
Pomyślałem, że przeinstaluje sobie system, bo i tak już rok miał, więc przyda się powiew świeżości. Nic to nie pomogło. Później odkryłem, że lekarstwem na dziwne zachowanie się aut jest włączenie Frame Limiter. Niestety, gra z tym ustawieniem nie jest zbyt przyjemna - pokaz slajdów w tak starej grze mnie nie zadowala.
Mój system to Win 7 x64 na PII X4 @3,5GHz, 4GB RAM, HD6750 @870/1250 512MB
Ma ktoś jakieś rozwiązanie?
Kołyszenie się tylnej osi w niektórych samochodach, to najwidoczniej normalka, też tak miałem. M.in. w aucie Greenwood koło pierwszego domu CJ'a. Z tymi teksturami również tak bywało, że jak za szybko wszedłem w drzwi, to się kręcił, a za nimi nic nie było. Co do pisku opon się nie wypowiem, ja grałem z wyłączonym Frame Limiterem.
logo już się pojawia, bawiłem się chwilę, odpaliłem raz filmik z nim w VLC, ustawiłem we właściwościach gta_sa zgodność z XP SP3 i uruchamianie jako administrator
Możesz też spróbować pewnej ciekawej rzeczy a mianowicie wchodzisz w menadżer zadań i w procesy, następnie szukasz gtasa.exe, klikasz prawym przyciskiem myszy, następnie ustaw koligację i dajesz tylko i wyłącznie procesor 1 jako zaznaczony. Mi pomogło to z wieloma kłopotami(brak myszki podczas gry, samochody jeżdżą w miejscu, wczytywanie cutscenek trwa 3-5 minut...etc.)
No więc zmiany tej koligacji nie pomogły. Znalazłem za to że pomaga ustawienie stałej liczby klatek w zewnętrznym programie, a także coś o jakimś downgrade do 1.0 no-cd. Nauczka jest taka - oryginalne nie zawsze znaczy lepsze :P