Cześć.
Nie wiem co się ostatnio z tym stało, ale mój telewizor przestał wyświetlać pliki wideo odczytywane z pendrivea. Dość długi okres czasu tego nie robiłem, ale kiedyś nie było z tym żadnego problemu, filmy śmigały jak ta lala. Teraz po nagraniu pliku wideo na pendrivea, telewizor po prostu go nie odczytuje, nie widzi go. Marka mojego telewizora to Sony, ale to raczej nie w tym leży problem, tylko gdzie indziej. Format pendrivea to FAT32, więc taki jaki potrzebuje moje pudło. Nie wiem może coś się spaprało z pendrivem, albo jakieś ustawienia na telewizorze szwankują. Co o tym sądzicie?
No właśnie mój telewizor spokojnie obsługiwał avi, mkv, mp4 itd. Co do rmvb to nie jestem pewien, ale daję 100%, że takiego formatu jeszcze nie nagrywałem na pendrivea (mam na myśli rmvb).
Inne pendrivy jakie mam to z tego co wiem to mają format NTFS, więc telewizor nawet ich nie widzi, no ale mogę pożyczyć od kogoś i zobaczyć.
Wiem i sformatowałem kiedyś i było git. Teraz też dla pewności sformatowałem tego mojego pendrivea, ale dalej nic z tego.
SONY raczej na pewno nie odtwarza RMVB. Mam Sony z zeszłego roku i czyta prawie wszystko ale czasami, sam nie wiem czemu, ma problem z niektórymi AVI. Widzi je ale pisze, że nie może odtworzyć.
Dooobra, temat do odstrzału, bo właśnie dopiero przed chwilą zorientowałem się, dlaczego nie odtwarzało filmów.... Po prostu w opcjach ktoś zmienił na to, że telewizor wyszukiwał pliki muzyczne, pomijając wideo, dopiero kiedy zmieniłem na wideo, to magicznie pokazały się wszystkie pliki, które były wcześniej ukryte... i po kłopocie.
I tak dzięki za chęć pomocy!