Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z odpaleniem Skyrima

30.01.2012 11:56
1
jakubwpc
37
Konsul

Problem z odpaleniem Skyrima

Witam mam problem z grą Skyrim. Zainstalowalem niby wszystko ok próbuje właczyc, wlacza sie niby ,potem pojawia sie jakby 'smok' i gra sie wyłancza. Ktos wie jak to naprawic?
Mój komp:

Gf 8800GTS 512MB
2gb (2x1) Ram OCZ
Zasilacz 400w Fortron
Intel Core 2 duo e6550
Windows XP

Pozdrawiam

30.01.2012 11:58
2
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Masz najnowsze sterowniki karty graf?

http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

W niektórych przypadkach włączona funkcja kontroli konta użytkownika w systemie Windows (dotyczy Windows Vista oraz Windows 7) może powodować wystąpienie tego problemu. Aby wyłączyć kontrolę konta użytkownika w systemie należy:
- dla systemu Windows Vista: wejść w Menu Start / Panel Sterowania / opcja „Konta użytkowników i bezpieczeństwo rodzinne" / Konta Użytkowników / opcja „Włącz lub wyłącz funkcje Kontrola konta użytkownika / odznaczamy opcje „Użyj funkcji Kontrola konta użytkownika, aby pomoc w ochronie komputera".
- dla systemu Windows 7:wejść w Menu Start / Panel Sterowania / zielony napis Konta Użytkowników i Filtr Rodzinny / zielony napis Konta Użytkowników / Zmień ustawienia funkcji kontrola konta użytkownika. Następnie trzeba przesunąć pasek na sam dół.
Po zmianie ustawień kontroli konta użytkownika należy uruchomić ponownie komputer. Ponadto zalecamy uruchamiać grę z konta administratora systemu.

W przypadku gdyby wyłączenie kontroli konta użytkownika nie rozwiązało problemu, należy jeszcze sprawdzić poprawność instalacji gry. W tym celu wystarczy kliknąć w programie Steam, w zakładce Biblioteka prawym przyciskiem myszy na nazwie gry (w lewej części ekranu), wybrać „Właściwości", a następnie w zakładce „Pliki lokalne" kliknąć przycisk „Sprawdź spójność plików gry". Program Steam zweryfikuje poprawność instalacji gry, w razie uszkodzenia bądź braku niektórych plików, pobierze je ponownie.

http://www.cenega.pl/pomoc-techniczna/the-elder-scrolls-v-skyrim2

30.01.2012 12:00
3
odpowiedz
jakubwpc
37
Konsul

Sterownik sa najnowsze.
I niestety mam XP a nie 7 lub Viste wiec nie wiem co robic..

30.01.2012 12:20
Artilio
4
odpowiedz
Artilio
47
Marimo

Pojawia sie komunikat jakis?
Sprawdz spojnosc plikow gry w steamie.

30.01.2012 17:58
5
odpowiedz
jakubwpc
37
Konsul

Ja odpalam bez stema , odpalam : TESV.exe niby sie włancza pisze Bethesda , potem taki jakby smok 2 sekundy i gra sie wylancza , i zadnego kmunikatu nic nie wyskakuje.. 3 razy instalowalem i to samo:/

30.01.2012 17:59
6
odpowiedz
zanonimizowany825617
1
Legionista

Odpalasz bez steama....pirat czy orginał?

30.01.2012 18:07
7
odpowiedz
jakubwpc
37
Konsul

Z torrenta . A jak probuje odpalic ze steama to pisze :

Przykro nam!

Wystąpił błąd przetwarzania żądania użytkownika:

Produkt jest obecnie niedostępny w twoim regionie

30.01.2012 18:57
8
odpowiedz
jakubwpc
37
Konsul

Up.

30.01.2012 19:00
9
odpowiedz
Kherlon
63
Senator

Nie pomaga się tu piratom, więc twoje podbijanie nic nie da.

Forum: Problem z odpaleniem Skyrima