Witam.Jak w temacie.Kupiłem nową stację DVD i podłączyłem kabel zasilający od zasilacza i do płyty głównej.Nie ma stacji dysków w mój komputer.Stacja się wysuwa i wsuwa czyli zasilanie działa.
według mnie patrzę po swoich napędach optycznych jakie mam/miałem może być sytuacja, że podłączony został kabelek od zasilania napędu a nie został podłączony kabelek danych. Dlatego będzie się wsuwać i wysuwać ale to wszystko, można to sprawdzić w BIOSIE jak napęd jest wykrywany w tam to i w Windowsach powinien być widoczny (no chyba że jakimś sposobem został wyłączony w Biosie). Pomimo wykrycia w Biosie wtedy jak go tam wyłączysz to Windows go nie zobaczy. Tyle mogę powiedzieć bez konkretnego modelu urządzenia.
moze sprobuj ten Driver-Storage
https://support.hp.com/ca-en/drivers/selfservice/hp-compaq-8200-elite-microtower-pc/5037940
Jak masz podpięty kabel Sata i zasilający i komputer nie widzi stacji dysków, to możesz próbować jeszcze sterowniki zainstalować jakieś, jeżeli to nie pomoże prawdopodobnie masz wadliwy napęd -, idź do sklepu niech wymienią
Chodzi pewnie o ten specyficzny HP Compaq 8200 Elite Microtower , ale raczej nie ma tu ograniczeń odnośnie innych napędów niż "oryginalne"