Witam. Od pewnego czasu w moim monitorze słychać cichy pisk. Dziwne jest to, że jest on słyszalny, gdy monitor jest wyłączony lub w trybie oszczędnym (uśpionym). natomiast po włączeniu dźwięk ten znika. Przyczyną nie są kable czy listwa zasilająca, które sprawdziłem. Na noc gdy wyłączam komputer monitor muszę odłączyć od zasilania by nie słyszeć pisku. Nie jest on głośny, ale irytujący. Czy jest to zapowiedź jakiś poważniejszych kłopotów?
Czy jest to zapowiedź jakiś poważniejszych kłopotów?
Nie wykluczone. Ostatnio w różnych częściach świata pojawiają się dziwne, nie wytłumaczalne dźwięki.....
Tak monitor może mieć aparature dzwiękową. Jeśli z monitorem jest coś nie tak to zaczyna chałasować taka podobna sytuacja wydarzyła sie mi ale w komputerze.Prosze o zachowanie spokoju w tym problemie :D
To nie monitor. To bieda.
A tak serio to pewnie jakas cewka w elektronice monitora (np w jego zasilaczu) popiskuje
W moim monitorze mam to samo, tak gdzieś od półtorej roku, pisk, a właściwie świszczenie, jest chyba spowodowany spalonym kondensatorem (gdzieś tak wyczytałem), poza tym nic się z nim nie dzieje, normalnie wyświetla obraz.