Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z komputerem, duży spadek FPS-ów przy pierwszym starcie komputera.

11.05.2016 18:07
1
SameKosciPL
2
Junior
Image

Problem z komputerem, duży spadek FPS-ów przy pierwszym starcie komputera.

Cześć!
Przeszukałem dużą część internetu próbując znaleźć rozwiązanie mojego problemu i nigdzie niestety nie znalazłem podobnego problemu. Otóż: Kilka miesięcy temu pojawił się program Vulkan, który przez przypadek odinstalowałem ( wystraszyłem się, że to jakiś wirus, wiem, mega głupio zrobiłem, że nawet o tym nie poczytałem). Od tamtej pory za pierwszym razem, gdy uruchamiam komputer moja wydajność w grach spada o jakieś 75%. Po restarcie komputera wszystko wraca do normy, jednak jest to dość denerwujące. Jako, że próbowałem już wszystkiego, to ostatnio odłaczyłem stacje DVD-BD i mam wrażenie, że przy pierwszym starcie jest trochę lepiej. Vulkana już znowu mam, ponieważ zrobiłem format od razu po odkryciu problemu. Wirus to raczej nie jest, ponieważ nawet na wyczyszczonym komputerze mam ten sam problem( tak mam program antywirusowy - ESET). Jeśli jest ktoś w stanie mi pomóc, będę bardzo wdzięczny. W załączniku przesyłam specyfikację komputera.

Forum: Problem z komputerem, duży spadek FPS-ów przy pierwszym starcie komputera.