Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z komputerem

10.04.2012 09:42
😒
1
DeSubaeru
6
Legionista

Problem z komputerem

Witam, mam problem z moim komputerem. Jego parametry to:
Core 2duo CPU T6500 2.10Ghz
4 GB ram
Windows 64 bitowy ultimate
GeForce 9600M GT 1 GB.
Pierwszy Problem wynika z tego iż gdy gram w "Wiedźmin edycja rozszerzona" mój komputer nie jest w pełni wydajny nawet na średniej jakości grafiki gra laguje. ie wiem co z tym zrobić proszę o pomoc.
Drugi problem polega na tym: gdy wyłączam jaką kolwiek grę/wychodzę z gry program windows explorer się psuje/nie reaguje itp. Proszę o pomoc ;]

10.04.2012 09:44
2
odpowiedz
zanonimizowany742861
30
Centurion

Proste... masz 64 bitowy system. Stare gry robione sa pod 32... Wlasciwie to nie ma gier robionych pod 64, malo gier chodzi na 64

10.04.2012 09:47
3
odpowiedz
mirencjum
66
Legend
10.04.2012 09:54
4
odpowiedz
DeSubaeru
6
Legionista

Ale system jest sprawny. ;] Mirencjum robiłem tak już kilka razy (z moim innym komputerem) i tak nic nie pomogło ;//
Dzięki kari6i

10.04.2012 10:04
siwy346
5
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Proste... masz 64 bitowy system. Stare gry robione sa pod 32... Wlasciwie to nie ma gier robionych pod 64, malo gier chodzi na 64
... Aha to też wina problem w innymi grami i z explorerem?
Powiedz mi dlaczego moja 64 bitowa siódemka nie robi takich problemów, a odplam na niej różne gry i programy, i stare i nowe?

Drogi autorze wątku sterownik do grafiki posiadasz? Sprawny on jest? W menedżerze urządzeń nie ma wykrzykników i znaków zapytania?
Rozwiń myśl: windows explorer się psuje/nie reaguje itp., co wtedy robisz? Reset komputera? Wszystko samo wraca do normy? Mówiąc Windows Explorer masz na myśli całą powłokę, czy tylko ten pasek na dole?

Dzięki kari6i
Wierz mi, że nie masz za co dziękować.

10.04.2012 12:32
6
odpowiedz
DeSubaeru
6
Legionista

Dowiedziałem się już dlaczego miałem problemy. Wynikały one z braku miejsca na dysku ;]

siwy346 błąd wyglądał następująco: po wyłączeniu gry pokazywał mi się pulpit bez ikon, nie mogłem nic zrobić tylko ruszać myszką, a gdy kliknąłem kilka krotnie na pulpit wyskakiwało mi okno z informacją "program windows explorer przestał działać" i miałem do wyboru: poczekaj aż zacznie działać, uruchom ponownie lub zamknij program. Po wybraniu i opcji było ciągle tak samo, po wybraniu drugiej komputer przez chwile popracował i zaczął normalnie działać, po wybraniu zamknij program wyłączał się komputer ;]

Forum: Problem z komputerem