Witam mam problem z komputerem . Gdy go włączam wszystkie wiatraki pracują tylko komputer nie daje znaków życia czyli czarny monitor i zadnych dziwięków z głośniczka podpiętego pod płyte , dodam że pc dzień wcześniej działał i dziwięki z głośniczka przy włączaniu tez były. A teraz nawet jak wyjmuje ram to nic nie słychac. Przed tym jak przestał działac zmieniałem obudowę
Sprawdzić czy monitor włączony.
Sprawdzić czy kable podpięte
odłączyć wszystko oprócz zasilacza płyty głównej i procesora - włączyć, piszczy dobrze, podpiąć kolejną część np pamięć, włączyć piszczy dobrze itd.
odpiąłem wszystko czyli karte graficzną,ram,dysk,dvd i zostawiłem tylko procek i nic zadnych sygnałów kable są podpięte i monitor również. pomocy
Możemy tu mówić o usterce płyty, zasilacz w ostateczności grafiki.
Skołuj od kogoś zasilacz i zobacz czy komputer wstanie. A jak nie masz takiej opcji to najlepszą diagnozą będzie oddanie komputera do serwisu i tam Ci powiedzą co i jak. niestety na odległość nie wszystko da się naprawić.
na innym zasilaczu też niestety nie działa
wcale
Podepnij kartę graficzną, RAM i CPU, sprawdź dokładnie, czy wszystko jest dobrze wsunięte w sloty i włącz kompa.
Miałem przypadek, że źle wsunięta kość pamięci spowodowała zachowanie komputera, dokładnie takie samo, jak u Ciebie.
No to niestety. Brak pikniecia oznacza kartę graficzna lub płytę główną.
Wyjmij grafikę i slrawdz czy pika. Jak nie to wyjmij procek i sprawdź czy pika. Jak nie to płyta główna padła.
Lub podepnij inna grafikę bądź inna płytę główną z tą samą grafiką. Jeśli grafiką działa na innej głównej to masz odpowiedź. Jeśli nie to grafika
karta jest na 100% sprawna ale podpiąłem do zintegrowanej i to samo.