Hej mam problem mianowicie na dniach w grach zacząłem mieć spadki FPS do 5. Gry działają płynnie lecz nagle spada do 5 na jakiś czas i się nie da grać. Zrobiłem reset systemu i to nie pomogło. Proszę o pomoc. Więc spadki są okresowe, występują po jakimś czasie, nie zauważyłem czy jest głośniejszy, nie nie instalowałem lecz po tym jak to się zaczeło robić zaktualizowałem srerowiniki, tyczy się wszystkich gier, korzystam z laptopa.
Ja tak miałem jak procesor był zakurzony.. Trzeba wyczyścić wiatrak i radiator z kurzu. Dobrze byłoby też wymienić pastę termoprzewodzącą.
To by miało sens bo remont nie dawno miałem i było pełno pyłów więc pewnie mi do laptopa naleciało. Jak znajde czas to pójde z nim do serwisu. Dziękuje
Nie lepiej samemu? Przyjemność z robotki czyszczenia . i za darmo :)
No ale ja nie umiem
Wystarczy dostać się do cpu i gpu i przeczyscic wiatraki.
Wystarczy nic nie połamać po drodze ;) trochę dużo śrubek (z 30/40 pewnie może więcej może mniej)
Na youtube można wpisać model laptopa i disassemply (jakoś tak) i wyskoczy jak rozkręcić ten model krok po kroku ;)
Powodzenia
Przyjemnośc sama... pamiętam jak modernizowałem i czyściłem swojego pierwszego lapka w 2005 Staruszka Asusa " nie wiem jaki model" a potem w 2009 drugiego lapka też Asusa K50ID dość popularny model w czasach Windowsa 7 :). Pamiętam do dzis jak szukałem w necie poradników jak się dostać do tego radiatorka hehe... czasy :(
Chyba, że ma coś od HP, wtedy obowiązkowo serwis.
Laptopów trochę w życiu czy to służbowych czy prywatnych przeszedłem. Żadna marka, absolutnie żadna nie była tak tragiczna w czyszczeniu jak HP. Na ogarnięcie takiego MSI starcza spokojnie 30 minut. Z Assusami czy Delami godzinka to spoko. Nad HP spędziłem raz 4 godziny. Czemu? Bo by dostać się do procka musiałem wykręcić płytę główną, przez co rozpadła się klawiatura... No myślałem, że mnie trafi.
3 razy siostrze i kuzynowi czyściłem HP. Opinia? dajcie spokój. ja uwielbiam tą pracę . ale że 20 śrubek w jednym miejscu ? no WTF ?