Witam serdecznie mam wielki problem już od jakiegoś miesiąca wyrywam sobie włosy z głowy, aby rozwiązać ten problem. Wygląda on następująco, gdy uruchamiam grę np. Call of duty ghost czy to jeszcze Assasin creed black flag, i inne nowsze gry to dzieje się jedna wielka zła rzecz. Gdy wybieram aby uruchomiło z kartą dedykowaną to pokazuje komunikat "nie masz uprawnień do wybrania procesora graficznego w tym menu" zmieniałem w panelu sterowania nvidi na domyślną dedykowaną, nadal nic. Uruchomiłem jako administrator, nic to samo. Aktualizowałem mniej więcej wszystko NIC. Podejrzewam o to jedną rzecz DX11, moje podejrzenia wyglądają tak. Kupiłem Fc3 z nadzieją, że uruchomi jakimś cudem i uruchomił ! Ale na DX9 i działało a jak spróbowałem na DX11 to nic tylko dzwięk brak obrazu. Tak samo z innymi grami tylko dźwięk. Oczywiście aktualizowałem dx11 i inne net frameworki czy coś.
specyfikacja komputera - wrazie czego
Model - Dell Inspiron 15 3542
Procesor- Procesor Intel Core i7-4510U (2 rdzenie, od 2.00 GHz do 3.10 GHz, 4 MB cache)
Karta graficzna- Nvidia geforce 840m
RAM- 8gb
Przepraszam za bałagan w tekście, ale mistrzem pisania nie jestem. Za wszelkie odpowiedzi dziękuje