Witam. Jak w temacie, mam problem z internetem, ale zaczne od początku. Mam w domu dwa komputery- stacjonarny-skladany oraz laptopa. Oraz internet w modemie od Plusa. Od pewnego czasu mam problem dotyczacy lacznosci miedzy komputerem stacjonarnym a modemem. Po prostu gdy próbuje połączyć się z internetem prawie od zaraz się rozłącza. Czasem udaje się zachować stałość połączenia, ale niezwykle rzadko. Dodam jeszcze że na laptopie tak się nie dzieje, więc można wykluczyć (chyba) awarię modemu. Czy miał ktoś kiedyś taki/podobny problem lub wie co może być nie tak?
Najlepiej pobierz jakiś sprawdzony antyvirus (Polecam Kingsoft antyvirus) i przeskanuj obie maszyny.
Problemy również mogą być w routerze, do którego masz dostęp w przeglądarce wpisując 168.192.1.1 (z tego co pamiętam). Zobacz czy nie ma tam ochronny przed połączeniami z innymi komputerami, blokadę zakłada się po przez podanie adresu fizycznego (MAC) np. 11-FF-11-FF-11-FF. Następnym problemem mogą być nieaktualne sterowniki modemu/routera.
Oficjalny Bednarczyk-> Ja mam modem (takie małe cos wyglądające jak pendrive, w którym jest karta sim)