Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z Instalacja Beyond Good and Evil

03.05.2013 08:45
1
sylwi007
12
Legionista
Image

Problem z Instalacja Beyond Good and Evil

Witam. Posiadam na sowim laptopie Windows 7 64-bit I podczas instalacji gry Beyond Good and Evil , instalacja się nagle wyłącza a zainstalowane pliki się usuwają (nawet nie osiąga 10 %) . Próbowałem różnych rzeczy i nic nie pomogło (w tym kompatybilność) Proszę o szybko pomoc.

03.05.2013 08:49
kjx
2
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Skopana płytka? To raczej nie wina systemu, u mnie BGaE śmiga bezproblemowo na W7 x64. Sprawdź na innym napędzie lub przekopiuj zawartość płyty na dysk twardy i zobacz czy podczas kopiowania wystąpią problemy (a później odpal z dysku instalację, powinno też ruszyć).

03.05.2013 09:15
3
odpowiedz
sylwi007
12
Legionista

Tylko że ja już instaluje z dysku i nie jest to wina płyty na pewno.

03.05.2013 09:26
kjx
😈
4
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

A to w takim razie, proszę kupić oryginalną grę, bo ten obraz płyty jest pewnie skopany.

A poważnie, pobierz i zainstaluj sterowniki Tages dla systemu x64:
http://www.tagesprotection.com/main.htm?page=5.5.htm
Może pomoże, bo ten DRM gryzł się z systemami x64 w "dawnych" czasach.

03.05.2013 10:04
5
odpowiedz
sylwi007
12
Legionista

Sterowniki niestety nie pomogły, myśle , że to jest chyba problem z wersją gry , spróbuje później (jak już będę ją miał ) zainstalować wersje GOG (Good Old Games) może to coś pomoże.

09.06.2013 16:34
Dragon_666
6
odpowiedz
Dragon_666
70
Get Twiztid

A to w takim razie, proszę kupić oryginalną grę, bo ten obraz płyty jest pewnie skopany.

No i co to da? nic bo tez sie wywali, mam gre w wersji PL która na XP śmiga bez problemu a na win7 wywala instalator. GOGowa wersja będzie śmigać ale po ENG a spolszczenia nie ma

09.06.2013 16:41
Predi2222
7
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

U mnie gra i instaluje się bezproblemowo n W7,ale podczas startu wywala coś o braku sterów do karty,co jednak nie przeszkadza w komfortowym graniu .

09.06.2013 16:43
8
odpowiedz
zanonimizowany869066
9
Pretorianin

Ostatecznie możesz zainstalować np. VMware Workstation, w nim tworzysz wirtualny system, zainstaluj na nim Win XP jak chcesz i wtedy tam grę zainstaluj (przez pendrive też można przenosić dane jakby co).
VMware zaleta jest taka, że w gry można grać, nie wiem, czy w te bardziej wymagające też (ale na youtube widziałem nowe gry 3d odpalane na tym). Na pewno VirtualBOX jest gorszy do gier (można chyba w nim wtyczkę do 3d zainstalować, ale raczej kiepska jest. VMware bardziej profesjonalny jest więc od razu polecę ci go zamiast VirtualBox).
Na VMware grałem tylko w grę przygodową, działała prawidłowo (bo na Win7 nie działała). Innych gier nie sprawdzałem, bo nie potrzebowałem sprawdzać, bo większość gier działa na win7 po wyłączeniu kompozycji pulpitu (właściwości skrótu gry), ale ten Beyond to nie wiem, nie grałem w niego.

Forum: Problem z Instalacja Beyond Good and Evil