Witam,
mam problem z GTA IV
Gdy wchodze w opcje grafiki pojawia mi sie komunikat: Uwaga! Twoje Ustawienia systemowe przewyższają limit zasobów systemowych, lub są temu bliskie. Aby gra była płynna, zaleca sie obniżyć ustawienia grafiki.
Chciałbym na wstępie poinformować iż mój laptop spokojnie uciągnie tą gre na full detalach:
Parametry:
Procesor: i5-5200U (2.2GHZ-2.7GHz) - procesor piątej generacji
Karta Graficzna: nVidia GeForce 940M
Ram: 8Gb
Miejsce na dysku gdzie mam GTA - po zainstalowaniu wolne ponad 400gb
Aktualizowałem sterowniki do karty graficznej, lecz to nic nie pomogło. Widziałem też porade aby w folderze gry utworzyć folder commander i wpisać tam pewne komendy lecz to także nie pomaga.
Czy moge coś zrobić aby dało sie grać w tą gre? Wina leży po stronie optymalizacji gry czy mojego laptopa?
Z góry dziękuje za pomoc.
Ostatnimi czasy grałem w Far Cry 3 na wysokich bez ścinek. Far Cry 3 ma 2x wyższe wymagania od GTA IV.
No ale jak wyskakuje Ci ta "Uwaga" to możesz grać w grę, czy żeby grać musisz zmniejszyć detale? (Nawet jeżeli pisze, że Twoje ustawienia przewyższają limit zasobów systemowych, powinieneś móc grać).
Wina leży po stronie optymalizacji gry czy mojego laptopa?
Niestety ta gra jest tragicznie zoptymalizowana. Ale Twój komputer i tak powinien dać radę, nie wiem czemu takie coś wyskakuje (Ta uwaga).
Ta uwaga mi wyskakuje i gdy ustawienia są na low i gdy ustawiam na full. Czy gra działa mimo tego? Nie moge powiedzieć, ponieważ mam ekran ładowania cały czas i nic sie nie dzieje.
Powinno być tak, że jak ustawisz grafikę na przykład na "Wysoką - High" to jak Ty mówisz, masz napisaną tą "Uwagę", ale i tak możesz zastosować te detale i normalnie grać. Ta uwaga nie jest ważna, nie wiem dlaczego na Twoim komputerze to wyskakuje, jak przecież ta gra na maksymalnych detalach powinna Ci śmigać.
Zastosować moge, ale czy mam ustawione na full czy na low pojawia sie komunikat. Nawet jak to olewam i włączam gre to Loading Screen jest cały czas. Nawet odpuściłem na 30 min wcześniej (odkurzałem), wróciłem do laptopa i loading screeny są nadal.
Czyli problem tkwi w tym, że masz cały czas loading screen...
Spróbuj tego:
https://www.youtube.com/watch?v=G4G0f9WkD6s
Opinie są dobre, więc to raczej działa lecz mam pewien problem.
Jak zmienić wartość dedykowanej pamięci wideo z 0mb do 32?
http: / /scr . hu/7bzv/7xgms