Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z grami, a moze z systemem ? pomocy !

25.04.2013 14:11
1
zanonimizowany915804
1
Junior

Problem z grami, a moze z systemem ? pomocy !

Witam. Otóż mam taki problem. Wczoraj grałem sobie normalnie na kompie w gta 4 i inne gierki typu CS:GO i cod mw 3.
Dzisiaj od rana nie mogę grać. Wygląda to tak : wchodzę do gry, odpalam save w gta i chcę grać . Wczytuje sie wszystko pięknie i teraz tak, chodzić do przodu do tyłu i w boki mogę, to co robię klawiaturą jest ok , ale gdy ruszam myszka gra sie zacina. W menu gry tak samo, gdy ruszam myszką zacina się gra.

Ale najlepsze jest to ze taka gra jak cs 1.6 podczas gry sie zacina (przy ruszaniu myszką) a gra Prototype 2 (gdzie jest o niebo bardziej wymagająca) nawet sie nie przytnie i leci mi na najwyższych wymaganiach tak samo jak NFS - MW. ( w nfs gdy ruszam myszka podczas gry i w menu nie zacina sie tak jak przy innych grach)

Proszę powiedzcie o co może chodzić bo juz jestem ciemny w tej sprawie. Czy to wina karty graficznej ? jeżeli tak to dlaczego Prototype 2 mi śmiga bez żadnych zastrzeżeń ? I jeszcze jedno pytanie. Czy ma to jakis związek z FPS ???

Dodam ze na pustym pulpicie , sprawdzałem zużycie procesora przy ruszaniu myszką , sprawdzałem menadżerem zadań. To zużycie skacze mi do 50 % ale dodam ze strony internetowe , filmy czy muzyka nie zacinają mi sie przy ruszaniu myszka i w bezruchu.

Oto parametry mojego sprzętu :

Procesor : IntelPentium(R) Dual-Core E6500 @ 2.93GHz, 2933 MHz
RAM : 4 GB DDR2 Samsung (2 kości)
Karta graficzna : NVIDIA GeForce GT 240 (1024 MB)
Płyta Główna : Gigabyte Technology Model : G31M-ES2L
Dysk : SEGATE 1TB SATA3
System Operacyjny : System Windows XP Modyfication (Windows DT 2009)

24.06.2013 13:54
😐
2
odpowiedz
zanonimizowany927182
1
Junior

Mam to samo, jak ruszam myszką na bok gram na przykład sam lub przez sieć z kolegami to co ruszę na bok to ścina, albo cs1.6 a wszystko to śmigało .... Mój komp : Procesor:Intel Pentium 4 3.06ghz
Karta: Radeon HD 2400 pro
RAMY: 2gb
Płyta Głowna: ASUS P5VD2-MX ....

24.06.2013 19:01
3
odpowiedz
zanonimizowany792388
37
Generał

Przechwyc zdarzenia podczas ruszania kursorem w programie "Process monitor" od Microsoftu. Wyplute logi wklej do tego tematu.

Forum: Problem z grami, a moze z systemem ? pomocy !