Witam. Wiem że ostatnio sporo wątków zakładam ale chcę ogarnąć nowego kompa. Mam problemy z grafiką w NFS HP i GTA IV i pewnie w SR2 też się pojawią. Otóż jak jadę za szybko albo skręcam itp. to wszystko zaczyna migać. W NFS HP drzewa które są 200 m ode mnie widać tuz przymnie jako pokaz slajdów a w GTA IV pokazuje się coś przypominające kapelusz kowbojski:) Nie wiem co z tym zrobić. Mam GTX 560 i Core i5 3.3 GHz.
Sprawdź temperatury zaraz po graniu programem Aida 64. Opcja czujnik.
Zainstalowałeś wszystkie sterowniki? Masz najnowsze sterowniki karty graf:
http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl
Sprawdź w menadżer urządzeń czy nie ma żółtych znaków.
[3] - O nie, ja karty fizycznie nie tykam bo coś się stanie źle. A zasilacz to OCZ StealthXStream2 6000W.
[4] - Stery najnowsze i w menedżer urządzeń też OK. Sprawdzę jeszcze temperaturę.
PS. W GTA IV mam też tak że czasami przytnie tzn. jak cały czas jest OK to nagle zaczyna niemiłosiernie przycinać. Aha i jeszcze jedno. Mam Nortona jakiegoś tam i w zakładce wydajność po każdej sesji grania pisze że zużycie 100% co najmniej jednego procesora. Mam się martwić?
zasilacz masz dobry, karty też nie ma sensu kręcić bo powinna sobie dawać rady z takimi grami bez problemów, chociaż nie na full jesli to jest wersja zwykła gtx 560 (nie gtx 560 TI)
mam podobny sprzęt do Ciebie i też miewam takie problemy np w gta 4 eflc, ale właśnie zakupiłem win 7 i będę go odpalał, a wcześniej byłem na xp-ku i myślę, że to może przez to
tylko, że u Ciebie z tego co zrozumiałem występują też artefakty, więc może być coś nie tak z kartą, koniecznie sprawdz temperatury, możesz zrobić też occt (jeśli chodzi o spadki płynności i wykorzystanie procka), furmark(grafika), hd tune (dysk)
Po dwugodzinnej sesji w Just Cause 2 z 2010 roku karta miała 52 C. A artefaktów prawie nie było. Tylko na końcu podczas zajebiście szybkiej jazdy i skrętach na motorze były malusieńkie kropeczki które nawet ledwo zauważyłem. Jeśli chodzi o JC2 to jest OK ale NFS i GTA IV to tragedia!
Moze te kropeczki podczas ruchu to efekt rozmycia ruchu? ;)