szesc.
sluchajcie, mam problem:
kupilem dzis glosniki Genius 4500. wszystkie poodlaczylem do subwoofera, a subwoofer do gniazdka i... i teraz jest problem. z tylu jest wiele wyjsc, ktore sa podzielone na: DVD/MP3, GAME, TV. wlozylem kabel do Game i podlaczylem z kompem, ale jest tylko jedno wejscie do kompa. wczesniej mialem creative'y, ktore mialy 3 wejscia do kompa [zielone, czarne i pomaranczowe] i wszystko smigalo. satelitki sa podlaczone poprawnie do subwoofera, bo najlepsze jest to, ze np piosenki smigaja na wszystkich glosnikach, ale grajac, np. w Mortal Kombat, czy cokolwiek innego, to slysze, jakby dzwieki byly 'w tle'. poza tym, patrzac test, to tylko dziala mi glosnik lewy i prawy, a reszta nie odpowiada...
bede szalenie wdzieczny za pomoc, bo srednio stoje ze znajomoscia glosnikow i ich podlaczania. jesli to pomoze, to podam model plyty glownej: Gigabyte GA-880GA-UD3H.
dzieki z gory za pomoc.
WIDZISZ TAKI czerwony przycisk z tyłu?
'he-he'.
jesli mowisz o wlaczniku, to zaskocze Cie- jest na ON.
problem nadal istnieje. ktos jest w stanie pomoc?
No skoro podlaczyles je tylko jako stereo, a inaczej sie nie da uzywajac jednego analogowego jacka (to jeden kanal, odpowiadajacy za glosniki lewo-prawo), to graja jako stereo (ewentualnie jeszcze sub powinien sie odzywac). Wlasnie dlatego zeby uzyskac dzwiek przestrzenny na 5.1 trzeba podlaczyc jeszcze dwa kolejne kanaly - do glosnika centralnego i do glosnikow tylnych - dokladnie jak miales w poprzednich glosnikach.
wlasnie po kilkudziesieciu minutach znalazlem podobna odpowiedz, ktora dostal gosc sprzed 3 laty, gdy mial podobny problem. to tylko mnie utwierdziles w tym : ) dzieki wielkie. nie bylo takich kabli w zestawie [z dwoch chinche w jeden analogowy jack], wiec musze dokupic 2 kable... albo karte dzwiekowa z jednym analogowym wyjsciem ; )
dzieki!