Cześć! Mam mały problem z Ghost Recon AW 2. Wyskakuje jakiś błąd czy jest na to jakiś sposób?
Jak potrzebujecie informacji, np. jakiego mam kompa czy coś to piszcie :P. Daje screena.
Nie ma innego, bardziej szczegolowego loga ?
Blad wskazuje na problemy z zainicjowaniem renderera.
Czy są jakieś programy, które włączyły by te "rendery"? np. 3D Analyzer odtwarza gry, jeżeli nie mamy pixel shadera lub vertes shadera. moje pytanie polega na tym, czy jest podobny program?
Kiedys byly takie programy emulujace fragment i vertex shadery ale kompletnie sie nie sprawdzaly w tym do czego sluzyly. Renderer to czesc programu/frameworka/silnika ktora zajmuje sie zarzadzaniem grafiki w grach.
Strzelam ze masz baardzo stara karte graficzna, pytanie jaka ?
Masz racje starą :D.
Moja karta :
Intel(R) Celeron(R) CPU 420 @ 1.60GHz 1.60GHz
512 MB RAM
Service Pack 1
Windows 7
Wymagania gry:
WINDOWS XP/VISTA/7
Procesor 2GHz (Mam tylko 1.60GHz :/ )
Pamięć 1GB, Grafika 128MB, SM 2.0
4,5GB na dysku twardym
Wiem muszę kupić lepszą kartę graficzną, ale mi się nie opłaca, bo będę kupował laptopa, na którym ta gra na pewno pójdzie, ale zanim będę go miał chciał bym pograć na tym gracie :P. A co do programów Vertex Shaderowych i Pixel Shaderowych to się mylisz, ponieważ Prince of Persia The Sands of Time też mi nie chciało pójść na kompie, ale jak odtworzyłem grę za pomocą 3D Analyzer (trzeba wiedzieć jak bawić się z takim programem oraz wiedzieć w czym jest błąd czy jakoś tak xd) i dosyć ładnie mi chodziło na tym gracie :).
A więc potrzebuje waszej pomocy.
Pomiedzy technikami graficznymi uzywanymi w POP i Ghost Recon jest kolosalna roznica, wiec wcale nie jestem zdziwiony ze gra Ci ruszyla. Nie zdziwilbym sie gdyby POP nawet dzialal na fixed pipeline bez shaderow.
W tej konfiguracji ktora podales nie ma informacji odnosnie karty graficznej. Poza tym masz za slaby procek do tej gry.
Spoko dzięki przynajmniej za odpowiedź ;). To teraz zostało mi czekać na laptopa, bo jak każdy wie, że nie robią już słabych maszyn ^^.