Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z formatem i grami...

03.07.2016 00:31
1
DjBoBo13
11
Legionista

Problem z formatem i grami...

Cześć, ostatnio przymierzam się do zrobienia formata ale mam na pc gry jak np Wiedźmin 3 i GTA V. Problem nie leży w grach tylko w platformach tj. GOG Galaxy i Social Club. Sprawdzając na laptopie czy nie będzie żadnych problemów z ponowną instalacją gier wszedłem na social club i pobrałem GOG G. okazało się, że na social club muszę podać kod aktywacji (który oczywiście jest już wykorzystany) lub ponownie kupić grę a na GOG G. po logowaniu biblioteka gier jest pusta... co robić? Dysk, na których mam te gry jest zaśmiecony i potrzebuje formata a nie mam nic na co mógłbym zgrać foldery (jeśli jest to w ogóle możliwe...) Proszę o szybką odpowiedź.

03.07.2016 02:05
2
odpowiedz
zanonimizowany687448
20
Generał

Nie widzę sensu ponownej instalacji tych gier, wydziel sobie dodatkową partycję(zakładam że masz jedną, jak więcej to po prostu przerzuć na inną), przerzuć tam foldery z oboma grami(i sejwy) oraz resztę plików które chcesz zachować. Sformatuj partycje systemową, postaw system od nowa, skopiuj sobie foldery gdzie tam chcesz i zrób porządek z resztą partycji, zainstaluj gog galaxy. Przy grze z goga klikasz zaimportuj folder i po chwili gra pojawia się jako zainstalowana. Przy Social Clubie pobierasz GTA V Setup Tool, instalujesz gre w skopiowanym folderze, gra powinna zainstalować się w moment.

Nie wiem dlaczego na laptopie miałeś problem z Gogiem, jesteś pewien że zalogowałeś się na to samo konto? Biblioteka gier powinna być.
Na Social clubie wystarczy kliknąć pobieranie gier, a potem Przy GTA V Pobierz dla Windows.

12.07.2016 20:15
3
odpowiedz
duncan777
86
Pretorianin

Musiałem zrobić format i niestety mam podobny problem.
Po formacie ponownie zainstalowałem Wiedźmina 3 z płyty i zalogowałem się na GOG Galaxy.
Niestety moja biblioteka GOG jest pusta, nie mam pojęcia jak odzyskać gry, ponowne wpisywanie klucza nic nie daje. Miał ktoś podobny problem?

Forum: Problem z formatem i grami...