Mam strasznie cichy dźwięk w kompie. Suwaki ustawione na max, słuchawki działają bo sprawdzałem je na innym kompie, przeinstalowałem sterowniki. Dźwięk przy starcie systemu ma normalna głośność, ale cała reszta jest strasznie przyciszona. Test dźwięku w menadżerze Realtek też brzmi normalnie. Ktoś pomoże?
Może jakiś odtwarzacz, np Winamp przejął kontrolę. Sprawdź tam głośność.
Sprawdziłem i winamp nie ma żadnego wpływu na głośność.
Suwaki na max. Tak jak tutaj:
http://www.centrumxp.pl/SkrzynkaPytan/1726,1,Jak_ustawic_g%C5%82osnosc_d%C5%BAwieku_dla.aspx
[4] Na tym komputerze mam xp.
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Gdy włączę film w jakimś odtwarzaczu to muzykę słychać o wiele lepiej niż głosy postaci, których nie słychać prawie w ogóle...
Pewnie masz gdzies wlaczone ustawienie 5.1, a glosniki masz stereo - brakuje centralnego kanalu.
Pewnie masz gdzies wlaczone ustawienie 5.1, a glosniki masz stereo - brakuje centralnego kanalu.
gdzie to można zmienić na "stałe? Bo dziwne jest to że w systemie też dźwięk jest cichy...
mirencjum - mam, ale w sumie to moge przeinstalować dla pewności.
gdzie to można zmienić na "stałe?
O ile dobrze pamiętam, to panel sterowania --> dźwięki --> zaawansowane ---> i tam gdzieś się ustawia.
Mam tam ustawione : Ustawienie głośników - słuchawki stereo. Już nie wiem o co chodzi...
up?
up