Witajcie.
Jakieś pół godziny temu, dysk zaczął wariować ( przynajmniej wydaje mi się że to dysk), występował w odstępach dźwięk wyłączania i włączania. Oglądałem w tym czasie filmiki na necie i nic się nie działo, na chwilę przestało, ale za jakieś kilkanaście minut znowu się zaczęło, firefox się zawiesił, po chwili wystąpił czarny ekran, następnie uruchomiło się sprawdzanie dysku w trakcie którego przez dobrych kilka minut pojawiał się taki komunikat "Zastępowanie błędnego identyfikatora zabezpieczeń domyślnym identyfikatorem zabezpieczeń dla pliku (tu numer)", wcześniej pojawiał się jeszcze jeden komunikat związany z identyfikatorem ale nie zapamiętałem go.
Po włączeniu komputera uruchomiłem chkdsk, nie wykryło żadnych błędów, CrystalDiskInfo pokazuje dobry stan dysku.
Co jednak najdziwniejsze po włączeniu pojawił się taki błąd dotyczący sterowników karty AMD
MOM.exe - Błąd inicjowania środowiska .NET Framework
Aby uruchomić tę aplikację, najpierw trzeba zainstalować jedną z następujących wersji platformy .NET Framework:
v4.0
Skontaktuj się w wydawcą aplikacji, aby dowiedzieć się, jak uzyskać odpowiednią wersję platformy .NET Framework.
Dysk to Seagate 500gb st3500418AS
Zasilacz fortron fsp500-60apn
GPU HD6870
CPU Athlon II X4 620
Gigabyte GA-MA-770T-UD3P
System Windows 7
Ktoś wytłumaczy co się dzieje? Czy mam się bać o dysk?
A ile masz RAM?