Siemka. Nie dawno zakupiłem smartfona Xperię Z1 no i ze wszystkiego jestem zadowolony oprócz jednej rzeczy....tak chodzi o aparat. Nie wiem czy to wada "brak ustawienia" czy wada fabryczna, ale po zrobieniu zdjęcia w 20 MP niestety ale wychodzą one NIENATURALNE tzn. kolory są blade i nie naturalne. Robiąc zdjęcie w trybie automatycznym jest...no słabo. Natomiast w ręcznym już jest "trochę" lepiej, jednak najlepiej wychodzą zdjęcia robione w trybie "efekt kreatywny" no ale tylko wtedy gdy ustawi się odpowiednio ostrość, naświetlenie itd...sorki ale to nie na tym polega moim zdaniem, telefon za 1800 zł z APARATEM 20 MP!! powinien automatycznie robić "piękne" i co najważniejsze NATURALNE zdjęcia...jednak nie mam pojęcia dlaczego tak jest być może coś źle ustawiam w trybie automatycznym ale nie wiem, chciałbym aby ten telefon robił zdjęcia już nie muszą być super, mega ostre itd ale chociaż niech będą naturalne. Tak więc co zrobić aby wychodziły naturalne? (wł/wył lampę bł, zmniejszyć ISO, zmniejszyć jakość itd) nie wiem proszę o pomoc osoby które się NA TYM NAPRAWDĘ ZNAJĄ. Pozdrawiam :)