Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: problem z anteną TV

05.01.2014 17:37
1
oSv
29
Konsul

problem z anteną TV

Witam wszystkich
mam problem z antena TV. zaczne od poczatku
niedawno sie przeprowadzlem i kupilem nowy tv led. po podłączeniu tv do anteny znalazlo mi sporo kanałow ale kazdy sniezy tak samo. normalnie nie da sie dluzej ogladac.dodam ze dzwiek jest idealny. Dodam jeszcze ze poprzednicy ktorzy tu mieszkali ogladali tv przez podlaczenie upc.
moze jest tu jakis spec kory wie od czego to moze zalezec..
z gory dziekuje za odpowiedz

05.01.2014 18:32
PanSmok
2
odpowiedz
PanSmok
259
Legend

Prawdopodobnie antena odbiera zbyt laby sygnal.
Najprosciej to zweryfikowac podlaczajc do niej odpowiedni miernik ( aczkolwiek zakladam ze do takowego dostepu nie masz i raczej mial nie bedziesz ).
Nie wiem jaka masz antene, jak zamocowana ( w pokoju czy na zewnatrz na scianie/dachu budynku ), nie wiem jak daleko masz do nadajnika ani jakie miedzy nim a Twoim domem sa przeszkody terenowe.
Opcja nr 2 to kupienie wzmacniacza antenowego - nie bierz nic o wzmocnieniu ponizej 15 dBi.
Na koniec pozostaje kupno innej anteny - ale to juz opcja ostateczna. Najprosciej byloby zatrudnic kogos kto zawodowo montuje anteny - zalacisz ze 3 dychy ale dostaniesz odpowiedzi na wszystkie nurtujace Cie pytania.

05.01.2014 18:51
3
odpowiedz
oSv
29
Konsul

mieszkam prawie w centrum Wrocławia.nie wiem jak daleko mam do nadajnika .osiedle niskich blokow (max. 5 pięter)
jak dla mnie to dziwna sprawa bo nie spotkalem sie nidy wczesniej z taka sytuacja

05.01.2014 18:53
PanSmok
4
odpowiedz
PanSmok
259
Legend

a ja wielokrotnie...

Forum: problem z anteną TV