Cześć, mam problem z aktualizacją sterowników do karty graficznej Nvidia. Wyskakuje mi błąd, nie wiem oco chodzi, bo kiedyś aktualizowałem((na starszą wersje)) stery praktycznie co dziennie,gdyż w battlefield 3 miałem jakiś dziwny bug.
Kart. Graf.:GeForce GTX 560
PS:Do wątku podsyłam też screenshota z błędem. :P
tamten był cały zawalony, rzeczami nie związanymi z tematem. ;p
Proponuje założyć od razu jeszcze ze dwa. Na wypadek jakby ten też się "zawalił".
Wystarczająca pomoc została Ci już udzielona https://www.gry-online.pl/forum/problem-z-aktualizacja-sterownikow-nvidia-1/zeb94528
Została udzielona tylko problemu nie rozwiązała? ;]
Wejdź w menadżer urządzeń i zobacz gdzie masz żółte znaki oznajmiające problemy. Może odinstaluj sterownik Nividi w trybie awaryjnym. Podczas uruchamiania komputera naciskaj F-8. Potem wejdź w dodaj usuń programy i odinstaluj sterownik karty graficznej jaki tam aktualnie masz. Uruchom komputer ponownie i spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki.
Również miałem taki błąd.
Na początku musisz odinstalować stary sterownik, później zainstalować nowy.
Usunąłem, zainstalować dalej nie idzie.
Widocznie nie odinstalowałeś wszystkiego.
wywal folder może...
Nie masz mieć żadnego stera NVIDII na kompie. Później zainstalujesz
@UP
Wciąż ten sam błąd, tutaj nic się nie zmienia
A w menadżer urządzeń wszystko gra? Spróbuj zainstalować starsze sterowniki.
Starsze to samo : /
[edit] + Na płycie od kart. graf. gtx 560 mam sterowniki które działają wersja 270 wyższe wersje nie działają
Rozpakuj recznie paczke ze sterownikami, potem wejdz do menedzera urzadzen, tam na liscie rozwin Karty Graficzne. Z listy ktora sie pojawi zaznacz aktualna grafike, prawy klawisz, aktualizuj oprogramowanie sterownika, przegladaj moj komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika. Przejdz do paczki ktora rozpakowales i wybierz nv4_disp.ini. Potem restart systemu i masz stery gotowe do dzialania. Pozostaje dalej reczne zainstalowanie bibliotek physx oraz panelu sterowania nvidii.
\\Edit
Jeszcze mi sie przypomnialo..ten instalator nvidii chyba uzywa jakiegos nowszego .net frameworka lub bibliotek msvxx.dll od visual studio, dlatego najpierwsz zainstaluj .Net frameworki 2, 3, 4 z sp1 oraz wszystkie redinsty z sp1.
@UP Takim plikiem to instaluje(foto), da sie to rozpakować?
Tak da sie, u siebie testowalem "270.61-desktop-win7-winvista-64bit-international-whql" i winrar bez problemu rozpakowal.
Udało się! @cruiser zrobiłem to co mówiłeś i zadziałało, dzięki wielkie