Witam. Już dziś zaprezentowana zostanie najprawdopodobniej nowa wersja Ipada. Konferencja zaczyna się o godz. 19:00, ale relacja zacznie się już pół godziny przed tym.
Link do live chatu: http://live.myapple.pl/ipad3
To będzie tandetne gówno... po śmierci Jobs'a, Apple nie będzie już takie samo
Ludzie tacy jak Jobs planują na wiele lat naprzód, więc iPad 3 niewątpliwie powstał w całości pod jego nadzorem. Poza tym śmierć Jobsa nie była ani nagła, ani nieprzewidziana zwłaszcza dla niego samego, więc miał sporo czasu żeby wykształcić następców. Oby równie błyskotliwych.
Z tego co mi wiadomo ostatnim produktem przy którego projektowaniu Jobs brał udział był iPhone 4S , iPad3 zapewne standardowo dla tej firmy będzie po prostu podrasowaną 2 wersją, tak czy inaczej wielkich cudów bym nie oczekiwał.
Podałem w pierwszym poście. A tu masz link bezpośredni: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cSTbt8z8THo ale narazie coś nie działa.
"Nowy iPad wygląda tak jak aktualnie sprzedawana dwójka. "
Edit. Retina potwierdzona.
Edit2. Procesor A5X, jednak czterordzeniowy.
Edit3. Nowy iPad nagrywa filmy w rozdzielczości 1080p.
Edit4. wsparcie dla sieci 4G LTE.
Edit5. iPad działa wciąż 10 godzin, 9 podczas połączenia 4G.
Edit6. Nowy iPad 23 marca w Polsce.
Oficjalna nazwa to Ipad 2S?
O, o, o, wiedziałem, że Lutza nie może tutaj zabraknąć! To jak tam, zamówienie już złożone? Na pewno, od pół roku pewnie jest pre-order w zaprzyjaźnionym iSpocie w City!
Ciezko sie zastanawiam, jak sie pojawi LTE w uk to pewnie zamowie, poki co tylko retina mnie interesuje.
I tak chce ipada z modemem bo tethering mnie juz meczy.
IWORK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
poki co tylko retina mnie interesuje.
---
Na fantastycznym wyświetlaczu Retina wszystko, co czytasz, widzisz i oglądasz jest o setki pikseli lepsze.
Za sprawą wyświetlacza Retina wszystko co widzisz i robisz na ekranie iPhone'a 4S wygląda zachwycająco. Jak to możliwe?
Dobry wybór, ten produkt na pewno na zawsze odmieni Twoje życie. Już od czytania opisu drżą ręce.
Moze niezupelnie to co napisales, ale fakt ze na 10 calach ipada mam troche wiecej niz na 24 calach mojego della troche daje do myslenia.
No i widzac co zrobili z iPhoto, to ipad na ta chwile jest idealnym rozwiazaniem dla kazdego fotografa.
edit...
Co do odmieniania to masz racje - skonczylem z uzywaniem komputera do pierdol, tylko do pracy i battlefielda.
Reszte zalatwiam wlasnie ipadem.
Fett, kto miesza bigos łokciem?
Lutz, to nie ja pisałem, tylko mistrzowie marketingu. 2x, 4x, 10x i 30x więcej pikseli na 10-calowym ekranie to całkiem fajna rzecz. Tylko nie wiem do czego.
[16] nie, ty akurat pisales brednie, ktore swiadcza jednoznacznie ze nie masz pojecia o czym piszesz, zabawnym byc - to trzeba umiec, tego ci nawet mistrzowie marketingu nie zapewnia.
Akurat wyższa rozdzielczość wyświetlacza bardzo się przyda, bo niestety w poprzednich iPadach piksele są widoczne gołym okiem.
Mam iphone'a i raczej nie kupię ipada. Czemu? Oprócz większego ekranu oferuję to samo(systemowo) co telefon. A do filmów mam laptopa.
Kuba_3, jakim cudem było widać piksele gołym okiem? I dlaczego zawsze jak wychodzi jakiś gadżet od Apple to jest ogień i mistrzostwo a przy okazji następnego okazuje się, że poprzedni to był bubel, miał piksele jak 5 złotych, niebieski ekran i ścierała się klawiatura? Nie uświadczyłem widoku pikseli na żadnym wyświetlaczu od czasów starych Nokii :) Skoro nowy iPad ma cholera wie ile więcej pikseli, niż mój LCD w domu to powinienem w ogóle patrzeć w siatkę kwadratów? :>
Lutz, tylko ja nie pisałem o wpływie iPada na życie, a o wpływie iPada z większą ilością pikseli. Fajny wałek z tym zoomowaniem na Apple.com, szkoda tylko, że rozdzielczość plików nie zmieni się razem ze wzrostem liczby pikseli wyświetlacza... I tu jest pies pogrzebany. A że w poprzedniej wersji było widać piksele, to teraz nie ma się czym chwalić, tylko czas przepraszać za bubel...
pisuar - wierz mi, mam iPada 2 i niska rozdzielczość naprawdę jest widoczna, szczególnie przy przeglądaniu stron internetowych i czytaniu ebooków. Czcionki są nieprzyjemnie poszarpane, rzuca się to w oczy zdecydowanie bardziej niż np. w laptopie (choć tu mogę mieć zły pogląd, bo używam laptopa z matrycą 1920x1080).
Wyższa rozdzielczość to zdecydowanie największa zaleta nowego iPada.
BTW co ciekawe najwyraźniej znika numeracja, nowy iPad nazywa się po prostu "iPad".
[21] pixele widac tak samo na kazdym tego typu tabletowym wyswietlaczu (to sie nazywa generacja wyswietlaczy), "the new ipad" (co za nazwa) jest pierwszym tabletem z taka rozdzielczoscia.
Maviozo, ja wole zrzucac fotki z karty sd bezposrednio do ipada. wygodniej ;)
Niestety z mojego panasonica sd800 mts'y nie sa poprawnie czytane przez ipada (tnie sie w fullhd 50p), tylko movy z lumixa ida jak nalezy.
a mówiłem, że retina będzie na bank...
trochę martwi obniżka cen mojego ipada :) to już chyba ostatni moment by go sprzedać :)
ale chyba warto poczekać trochę aż pierwsza fala nowych ipadów przejdzie, pozbędą się ew chorób wieku dziecięcego
maviozo - trza się przesiąść:D
Lutz - maciejkami napisał w 7 poście, że nowy iPad ma kręcić filmy w fullHD
chyba filmiki, i głównie na 64GB to będzie miało sens... bo ile filmu HD się zmieści na 16GB minus appsy itp...
eee, no, do fotek i filmow sa odpowiednie urzadzenia, bez przesady z tym ipadem ;)
martwi mnie jedynie ta saturacja podkręcona o 40%
teraz ipad ma idealen wyświetlanie kolorów, nie wyobrażam sobie podbicia saturacji i oglądania zdjęć na tym... mam nadzieje, że to tylko cyferki i w praktyce nie będzie dużo odstawał od dwójki
Zobaczylem sobie prezentacje z dzisiejszej imprezy.
Jedna rzecz jest niezaprzeczalna, apple wie co zrobic, zeby ludzie kupowali ich sprzet i nie chodzi tutaj o retiny i reszte, chodzi o software. To czego ciagle brakuje na innych platformach.
Prezentacja iPhoto, programu dla ludzi robiacych fotki - nie fotografow, ale wlasnie dla kazdego, intuicyjna obsluga, selekcja fotek, balans bieli, zmiana parametrow obrazu - bajka, journal mnie rozwalil. Jak tylko sie pojawi, kupuje w ciemno. A fotograf tez bedzie z niego korzystal, obsluguje foty do 19MPix.
iPhoto chyba najlepszy element - niespodzianka tej prezentacji.
edit
Jak ktos kce zobaczyc:
http://events.apple.com.edgesuite.net/123pibhargjknawdconwecown/event/index.html
oo to juz jest :) jak sprawdzalem wczesniej to nie bylo jeszcze w appstore ;P
must have jak dla mnie.
[36] i znow, kolejny raz, mam nieodparte wrazenie, ze nie wiesz o czym mowisz.
"intuicyjna obsluga, selekcja fotek, balans bieli, zmiana parametrow obrazu"
do tego nie trzeba macpada :F
ronn nie przeszkadzaj w fapowaniu, widzisz jak niektorzy sa podnieceni a ty to psujesz