Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Prezentacja 3D... jaki program polecacie.

15.10.2014 17:05
Alba_Longa
1
Alba_Longa
101
Generał

Prezentacja 3D... jaki program polecacie.

Witam potrzebuje zrobić prezentację 3D miasta jak wyglądało dawniej. Czyli budynki, drzewa, krzewy, nawierzchnia, ukształtowanie terenu. Jaki program polecacie? - Najlepiej darmowy lub trial postaram się wyrobić w terminie.

15.10.2014 22:45
Alba_Longa
2
odpowiedz
Alba_Longa
101
Generał

up.

16.10.2014 00:35
3
odpowiedz
Lutz
173
Legend

Dosc niewiele informacji.

Jezeli chcesz realtime to najlepiej chyba unity, bo jest wersja free, mozesz ewentualnie sprobowac unreala - bodajze 15dolcow za miesiac.

Do tego przyda sie pewnie blender do stworzenia assetow, blender tez nada sie jezeli chcesz zrobic normalne renderowane 3d - video, mozesz skorzystac z cycles raytracer pod gpu.

jest jeszcze inna opcja - maya PLE, ktora ma dosc fajny viewport 2.0 obsuguje dx i rowniez moglbys zrobic video a render dx wspomagany gpu bedzie trwal naprawde krotko.

mozesz sprobowac egzotyki typu vvvv lub touch designer (swietny soft, niekoniecznie do 3d)

16.10.2014 21:08
Alba_Longa
4
odpowiedz
Alba_Longa
101
Generał

Lutz - dzięki za odpowiedź. Spróbuję blendera i sketchupa z pluginami od google. A unity to 1.2 GB neta ciągnę z komórki więc jak mi nie będzie chciało obrabiać na gpu to bym się załamał. Chyba, że się wybiorę na miasto w okolice hotspota. Mam win8 i same problemy z opengl i obróbką na gpu na ati radeon hd3870.

Blenderem bawiłem się na podstawie tutoriali, a ze Sketchupa wstawiałem modele na GE.
Czy blender i sketchup dadzą radęa trzy rdzeniowym athlonie 455?

Forum: Prezentacja 3D... jaki program polecacie.