polecam obejrzeć dla przeciwników i zwolenników posiadania broni https://www.youtube.com/watch?v=RLomX7bPDRA
szumlewicz z kazdym program utwierdza mnie w przekonaniu, ze jest totalnym debilem
Piotr Najzer całkowita racja. Zresztą widać tam było dotychczasowe wyniki i 91% było za posiadaniem broni. I ta mapka która pokazywała jak Polska jest daleko "za murzynami" względem broni. Mam nadzieję że jednak dożyję czasów kiedy w Polsce normalny obywatel będzie mógł posiadać legalnie broń.
Szumlewicz to bez najmniejszych wątpliwości prawicowy troll, którego zadaniem jest ośmieszenie lewicy. Innej możliwości nie widzę. Jeśli się mylę, to nie ma ratunku dla tego człowieka.
"Prosty sposob jak podbic narod. Rozbroic go calkowicie i sprawic by ich obywatele pracowali dla wszystkich tylko nie dla siebie. I to wszystko legalnie, wojny to przeżytek"
A więc podniecanie się zabijaniem jest dla wojska... Ciekawie.
Haytham -> Przecież to oczywiste, że do wojska idą sami niezrównoważeni psychopaci podniecający się możliwością mordowania cywili :)
A co do programu to ładnie ten z KNP, merytorycznie. A Szumlewicz to albo troll albo kompletny debil. Na koniec jeszcze brakowało argumentów to wyjechał ad personam. Prawda jest taka, że jeśli Najzer chciałby go zabić to mógłby to zrobić w samym studio na kilkadziesiąt sposobów. Nawet nie potrzeba do tego narzędzia.
A jeśli chciałbym kogoś zastrzelić to myślę, że mógłbym kupić broń na czarnym rynku albo przerobić pistolet gazowy. W dzisiejszych czasach to myślę, że możliwe byłoby nawet zrobienie granatu jeśli ktoś umie dobrze szukać w internecie.
Dodatkowo wybiórcze traktowanie historii i wybieranie lub przekręcanie faktów na swoją korzyść.
Oczywiście że nie.
Zacznie się od broni, a wkrótce zalegalizujemy pewnie morderstwa.
Ja proponuję zalegalizować morderstwa już teraz! Skoro mamy swobodny dostęp do noży kuchennych, siekier, łomów...
... to przecież możemy bronić sie nożem, łomem i siekierą!
Skoro są to równie śmiercionośne narzędzia, nie rozumiem, po co wam jeszcze broń palna. Jasno wynika z tego, że to tylko wasza zachcianka, podobna do tej gdy ktoś chce dobry japoński jednostronnie ostrzony tasak...
Herr Pietrus spróboj obronić się siekierą przy polskim wymiarze "sprawiedliwości"
Powinniśmy wprowadzić testy na posiadanie noży, bo są ostre przecież i można nimi krzywdę zrobić...
Po co ta bron? Polska to nie Texas. W Polsce zbój wchodzi do domu, a ty lepiej zabieraj rodzine i uciekaj, bo inaczej 25 lat to najmniej. Chyba intruza lepiej zabic, bo jak uszkodzisz, to bedziesz mu placic rete do konca zycia.
Trudny wybor.
Polska wg. statystyk ma 1,3 sztuk borni na 100 osób.
Rosja 7 sztuk na 100 a Niemcy 30 sztuk na 100. Podobnie ~30 sztuk na 100 os. ma Francja, GB, Włochy. Nawet pepiczki 16 sztuk na 100 osób :D
Polska jest najbardziej rozbrojonym narodem w europie jak nie na świecie.
(W USA 88 sztuk na 100 osób)
Dzieki ze.nam przytoczyles cytat z Piotra Najzera bo wszyscy ogladali bez glosu
Dobrze, że dostęp do broni palnej jest ograniczony, bo pewnie bym ją miał i kto wie co po pijaku by się działo. Albo bym kogoś zastrzelił, albo siebie.
Najzer bardzo ładnie i do sensu świeża krew, Wilk ostatnio tez dobrze wypada w tv, co by nie mówić tym krajem ma kto rządzić wbrew opinii że nie ma na kogo glosować. Dośc już rudych skurwieli.
"rudych skurwieli" sugerujesz kogoś?