Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pozew grupowy przeciwko ZUS i Skarbowi Państwa

26.02.2014 20:55
jaxon
1
jaxon
93
Infidel

Pozew grupowy przeciwko ZUS i Skarbowi Państwa

Kilka osób pewnie się tym zainteresuje

http://ofe-pozewgrupowy.pl/

26.02.2014 21:02
maviozo
2
odpowiedz
maviozo
239
autor zdjęć

Fajne, ale
Dokonać wpłaty w wysokości 500 złotych na poczet kosztów sądowych i kosztów administracyjnych postępowania za pośrednictwem niniejszej strony internetowej.
Na powyższą kwotę składają się[...], w tym:
- koszt obsługi systemu płatności elektronicznej PayU;
- koszt obsługi strony www.ofe-pozewgrupowy.pl służącej komunikacji z Członkami Grupy

czy to nie jakiś szwindelek? :)

26.02.2014 21:04
Davidian
3
odpowiedz
Davidian
188
Generalissimus

To chyba ten kolo:
http://www.kppk.eu/

26.02.2014 21:07
jaxon
4
odpowiedz
jaxon
93
Infidel

[2]

też zwróciłem na to uwagę, ale jeszcze się nie wczytywałem na jakich to ma być zasadach

26.02.2014 21:09
5
odpowiedz
zanonimizowany975555
1
Pretorianin

imho trzeba się wstrzymać aż klika kolesiów wzajemnie POpierających się zostanie pozbawiona władzy. Aktualnie taki pozew to strata pieniędzy i nerwów.

26.02.2014 21:44
6
odpowiedz
Runnersan
218
Senator

Ehh.. Fajnie by było, tylko jako realista obstawiam, że kiedy mówili, że to "nasze" pieniądze na "naszym" subkoncie to to był "chłyt" marketingowy. To coś w rodzaju decydowania o 1% podatku. Niby możesz zadecydować, ale sobie go już nie weźmiesz. Tak samo będzie ze składkami, za których nie płacenie uruchamia się kary rodem z ordynacji podatkowej. Tymi pieniędzmi nigdy niestety nie dysponowaliśmy.

Jak ja nie wrzucę kasy na lokatę, to mnie za to komornik nie ściga :) Natomiast jak już ja, albo mój pracodawca nie przekażemy pieniędzy na moje "oszczędności na starość" to już tak wesoło nie jest.

Wiara natomiast w to, że jak jakaś inna partia przyjdzie do władzy to się zmieni, to raczej płonne nadzieje. Wszyscy ładnie klaskali gdy chodziło o likwidację OFE.

26.02.2014 22:08
PanSmok
7
odpowiedz
PanSmok
259
Legend

[6] - ja tez nie mam zludzen...

26.02.2014 22:25
jaxon
8
odpowiedz
jaxon
93
Infidel

Czas dać szansę KNP

26.02.2014 22:28
secretservice
9
odpowiedz
secretservice
55
Generał

Własność może być ograniczona tylko w drodze ustawy i tylko w zakresie, w jakim nie narusza ona istoty prawa własności.

Tak twierdzi konstytucja. Czyli jakieś tam prawo własności masz, ale jakie dokładnie rozstrzygnie ci władza dekretami i sądy. Jak w każdym przypadku gdy chodzi o zdrowie, bezpieczeństwo, edukację, wolność, bogactwo i urodę.
Jeżeli obywatelu spodziewasz się, że sądy na drodze interpretacji będą podkopywać fundamenty ustrojowe, na których są wygodnie usadowione to jesteś obywatelu niepoprawnym optymistą, bo będą interpretować w wiadomym kierunku.

26.02.2014 22:51
10
odpowiedz
mevico
62
Generał

Nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać fakt, że są ludzie, którzy traktują pieniądze w OFE jako własne.

27.02.2014 10:19
legrooch
11
odpowiedz
legrooch
240
MPO Squad Member

Z drugiej strony czym jest te 500 zł przy 51%? Stracić już się straciło.

Forum: Pozew grupowy przeciwko ZUS i Skarbowi Państwa