Witam !
Potrzebuje jak najszyszej pomocy. Mam zrobiona prezentacja, na pewien temat - lecz mam problem z jednym slajdem. Mianowicie slajd ten chce (Wlasciwie musze) zrobic tak, zeby byly na tym slajdzie szereg zdjec, ok. 10. Zdjecia te maja przemieszcac sie, tak jakby sie je ogladalo - tyle, ze chodzi o to, aby mozna bylo to zrobic jednym przyciskiem.
Nie chodzi mi o zrobienie 10 slajdow i na kazdym zdjecie, ale o jeden slaj, gdzie jest 10 zdjec, ktore "przetasowalo" by sie jednym przyciskiem.
Ok, zmiana pytania - Co nalezy zrobic, aby zdjecia przechodzily po kliknieciu jednego przycisku ? Przypomniam, ze te zdjecia sa na jednym slajdzie.
z tego co pamiętam musisz kliknąć prawym na obiekcie i wybrać efekty czy coś w tym stylu i tam musisz wybrać by wchodził on na slajd po kliknięciu PPM
Chcesz, żeby przechodziły po kolei? Czy po kliknięciu? Znaczy z jednego slajdu wybierasz i klikasz, a potem powrót do menu wyboru?
http://www.microsoft.com/education/en-us/teachers/how-to/Pages/crawling-credits.aspx
zrob jak tutaj tylko z tych 10 zrob jeden duzy (szeroki obrazek) moze byc png z alpha channelem.
niestety nie mam pod reka powerpointa zeby zweryfikowac ten sposob, ale moge sprawdzic w open office ;)