Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Poszukuję programu...

10.04.2012 11:43
1
Pawlo94
96
Illusive Man

Poszukuję programu...

...który zacząłby nagrywanie dźwięku z mikrofony wtedy kiedy zacznę nagrywać frapsem. Tak, żeby można było ustawić ten sam hotkey jako początek nagrywania i najlepiej, żeby tez chował się do tła jak fraps. Mm ogromne problemy z audacity i synchronizacją. Nie wiem jak to rozwiązać, no chyba, ze macie jakieś tricki.

10.04.2012 11:51
siwy346
2
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Skorzystaj z zestawu poradników Rock'a:
http://www.youtube.com/playlist?list=PL5431488C38E1AE91
Jeśli chodzi o nagrywanie filmów z gier.

10.04.2012 12:29
3
odpowiedz
Pawlo94
96
Illusive Man

Tam nie ma nic jak zrobić, by komentarz był równo z obrazem. Ciężko mi jest to razem spasować.

10.04.2012 13:37
siwy346
4
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Ależ mylisz się, jest to w części drugiej.
Nie mam pojęcia w czym montujesz te filmy, ale chodzi o to żeby ścieżka Video zaczynała się w tym samym momencie co ścieżka audio.

10.04.2012 13:57
5
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

W drugiej części też nie ma nic na temat synchronizacji audio z video.
Wrzucić na pałę to zawsze można. Ważne jest, aby sytuacja opisywana komentarzem zgadzała się z tym, co aktualnie wyświetla się na ekranie. Można to zrobić w następujący sposób. Fraps pozwala na nagrywanie samej gry, jak i dźwięku z dodatkowego urządzenia (na przykład mikrofonu). Możesz też zaznaczyć, żeby nagrywanie dźwięku z dodatkowego źródła odbywało się wyłącznie po naciśnięciu określonego klawisza. Włącz Audacity (czy czym chcesz nagrywać dźwięk z mikrofonu), zacznij nagrywanie, następnie włącz grę, potem nagrywanie we Frapsie, naciśnij przycisk odpowiedzialny za włączenie nagrywania dźwięku we Frapsie i postaraj się o jakiś charakterystycznie "wyglądający" dźwięk (wiem, że dziwnie to brzmi). Dźwięk ten musi być łatwy do zauważenia na wykresie audio (waveform). W filmach korzysta się z takiej tablicy "klaskającej", ale w domowych warunkach można zaimprowizować cokolwiek. Wysoki dźwięk trwający ułamek sekundy (na przykład klaśnięcie).
http://www.video2brain.com/en/videos-3765.htm

10.04.2012 14:23
6
odpowiedz
Pawlo94
96
Illusive Man

Dzięki Narmo o takie coś mi dokładnie chodzi.

Forum: Poszukuję programu...