Witam, poszukuję gry z młodości i po kilku godzinach spędzonych z google postanowiłem odezwać się tutaj, gdyż straciłem już wszelką nadzieję, że sam sobie z tym poradzę :(
Otóż szukam dość starej gry, w której gramy satelitą/statkiem kosmicznym (ale bardziej przypominało to satelitę) i strzelamy się z innymi satelitami. Gra miała tryb wieloosobowy. Była to gra turowa. Rozgrywka wyglądała mniej więcej tak: W zależności od ilości graczy, których ustawiliśmy, taka ilość satelit była wrzucana na mapę, na którą składały się planety różnej wielkości. Potem każdy w swojej turze strzelał/przenosił się na inną planetę. Oprócz tego, w przestrzeni kosmicznej pojawiały się różne bonusy, które można było zebrać w momencie przemieszczania się. Każda z planet miała swoją grawitację. Charakterystyczne było także to, że plansza była ograniczona (pociski odbijały się od krawędzi). Co więcej, każdy nasz strzał w różnych stopniu niszczył planety (coś jak w wormsach). Nad każdym satelitą była widoczna ilość punktów życia i na koniec były pokazane statystyki zadanych obrażeń.
To wszystko co wiem na temat tej gry. Opis jest może trochę chaotyczny, ale chciałem podać jak najwięcej szczegółów, które pamiętam, żeby zwiększyć szansę na odnalezienie gry. Będę niezmiernie wdzięczny, jeżeli ktoś też w to grał i podzieli się tytułem.