Poszukuję gry w którą grałem za dzieciaka. Obecnie liczę sobie 20 wiosen, kiedy w nią grałem miałem jakoś 9-12 lat. Pamiętam, że głównym ,,przywódcą" była postać takiego jakby mrocznego lorda. W tej grze można było stawiać wieżyczki, pamiętam też że takie dziwne klatki chyba były nie pamiętam od czego. Można było produkować jednostki do walki, gra jeśli dobrze pamiętam nie była turowa, ale model poruszania postaciami oparty był na hexagonach. Trzeba też było albo stawiać obeliski, albo pozyskiwać surowce. Już nie pamiętam.
Do tego na 50% można było budować mury.
Przepraszam , za moje olbrzymie luki w pamięci, wiem że może być ciężko znaleźć ten tytuł. Ale jakbym zobaczył jakiś screen z niego to od razu bym poznał.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc ;)
Zdecydowanie to nie to.
Pamiętam też, że ten lord miał w ręku miecz i miał różne zaklęcia.
Pozwolisz, że się dołączę?:)
Szukam tytułu starej gry, jeszcze z c64. Była to platformówka z bobasem w roli głównej. Miał żółte majty albo pieluchę, której używał jako spadochron. Pamięta ktoś?
Overlord zdecydowanie zbyt nowy i ładny graficznie. Tamta gra była w 2d.
moze przejrzyj GOL'owa liste wydanych rts'ow ?
wycinek tytulow
( czesc tytulow to "seria" 1,2 np. Age of wonders 1, 2, 2:dodatek - szata graficzna czasami mocno sie zmieniala)
blood & magic
Age of wonders
Warlords battlecry
disciples
Kohan
pewnie odpada przez 3d?
myth
spellforce
mariaczi
Coś mi mówi ta gra z C-64 - do dziś mam wszystkie gry z C-64 - nie chodziło się przypadkiem po pokojach , przez jakieś drzwi ?
A może i Disciples II: Dark Prophecy?