Witam :)
Mam zamiar kupić nowy sprzęt do gier. Proszę o doradzenie co kupić.
W grę wchodzi konsola PS3, Xbox360 lub PC albo inna konsola.Doszły mnie słuchy że gry na xbox'a są dużo droższe niż na PC i PS3.
Co lepiej kupić?
Z góry dziękuje :)
Dużo kasy = PC
Mało kasy = Xbox 360
@down
Czemu bez sensu? Na nowego xboxa wydasz 800 złotych, używane gry chodzą po 60 złotych, nowe - 200, starsze gry w folii - 100. Po wydaniu 2200 złotych zwróci się różnica między dobrym kompem, a xboxem - czyli wyjdzie równowartość 11 nowych gier. Wątpię, żeby ktoś kupował więcej gier przez dwa lata.
To co zawsze się robi w przypadku kupna sprzętu do grania - przegląda się katalog gier na daną platformę, wypatruje interesujące pozycje i wybiera ten, który ma najwięcej interesujących tytułów.
Z tą ceną gier to tak - cenowo gry na PS3 i X360 są zbliżone, na PC taniej.
Tą poradą chciałbym zatrzymać napływający flejm a że już uczniowie wrócili ze szkół do domów to tym gorzej.
@up
krótko, treściwie i bez sensu. Raczej wybrałbym na odwrót.
Z doświadczenia wiem, że najlepiej jest mieć i PC i X360 i PS3 i PSP i co tam jeszcze sobie chcesz ;)
Jeśli jednak miałbym wybierać sprzęt do grania to brałbym pod uwagę w jakie tytuły chcę grać. Jeśli wszystkie tytuły, które chciałbyś przejść występują na wszystkich platformach to decydowałbym się oczywiście na PC.
Owszem, gry do konsoli XBOX 360 oraz PS3 kosztują zdecydowanie więcej niż w przypadku ich pecetowych odpowiedników. Ja poleciłbym Ci kupno komputera. W dużej mierze zależy też w jakie gry najbardziej Cię interesują i w które chciałbym zagrać. Konsole też są dużo tańsze od komputera. Z resztą wybór należy do Ciebie ;)