Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pomoze ktos ze strona internetowa?

03.02.2013 12:08
PATORIKKU
1
PATORIKKU
144
jak trwoga to do Boga

Pomoze ktos ze strona internetowa?

Nie było mnie przez ~~miesiąc w szkole i okazało się, że na jutro mam oddać prace domową, w której miałem zrobić własną stronę internetową. Oczywiście mój genialny nauczyciel nie patrzy czy kogoś nie było, więc muszę to jakoś zrobić. Mam duże zaległości, nie mam pojęcia jak to się robi, nigdy mnie to nie interesowało. I mam olbrzymią prośbę.

Czy mógłby mi ktoś podesłać jakiś gotowy projekt stronki (chyba w notatniku?), o dowolnej tematyce, bez erotycznych i makabrycznych tresci :-). Może komuś się kiedyś nudziło i robił sobie jakąś stronkę i ma zapisaną.
Będę wdzięczny!

03.02.2013 12:16
2
odpowiedz
QrKo
160
Yarr!
03.02.2013 12:35
PATORIKKU
3
odpowiedz
PATORIKKU
144
jak trwoga to do Boga

Nie dam rady tego zrobić. Muszę zdążyć do jutra. Mam jeszcze masę innych rzeczy do roboty. Zaleeegłooości.

03.02.2013 13:10
Raistand
4
odpowiedz
Raistand
182
Legend

Oczywiście mój genialny nauczyciel nie patrzy czy kogoś nie było

No niesamowite normalnie.

03.02.2013 13:35
5
odpowiedz
Thun
179
Senator

To łagodnie mówiąc - masz problem, dlaczego? Dlatego że nauczyciel na BANK wypyta z KODU strony, np. za co odpowiada "ta i ta linijka" i co powiesz? eee nie pamiętam? Więc tak czy siak, dostaniesz pałę. A jedna pała to nie koniec świata, da się z tym żyć.

03.02.2013 14:22
6
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

Twoje tłumaczenie jest śmieszne, miałeś mnóstwo czasu nie tylko żeby ową stronę zrobić ale także żeby wcześniej zorientować się co będzie na zadanie. Nie dziw się nauczycielowi, nie ma nic dziwnego w wymaganiu zadania od kogoś kto miał wcześniej miesiąc "wakacji".

Ale żeby nie być do końca wrednym:
http://webmade.org/grafika/darmowe-szablony.php
Tu masz gotowe szablony stron.

Ściągasz, rozpakowujesz, masz 2 istotne pliki:
a) index.php (albo index.html) - czyli główny kod strony - znajdują się w nim zwykle odnośniki do podstron zwykle pełni rolę strony "głównej" (powitanie etc).
b) style.css - czyli plik ze stylami które deklaruje się znacznikiem <div> w innych podstronach.

Możesz np. podmienić obrazki (które zwykle są zadeklarowane właśnie w style.css) żeby nadać stronie inny wygląd albo usunąć/dodać odnośniki do innych podstron (te będą znajdywały się w index.php)

Z łatwością zrobisz galerię, po prostu modyfikujesz kod: http://www.w3schools.com/css/css_image_gallery.asp
I wklejasz go między <body> </body> w stronie, oczywiście lekko go modyfikując - usuwając niepotrzebne znaczniki <html> czy <head>.

Przykład banalnej strony:
Możesz np. stworzyć stronę powitalną (witaj na mojej stronie bla bla bla zapraszam do galerii) z jednym odnośnikiem do galerii (za pomocą:
<a href="/galeria.php">Galeria</a> ) (gdzie gruby tekst - adres do podstrony)

Następnie tworzysz stronę galeria.php i wklejasz kod ze strony w3 którą linknąłem, podmieniając tylko adresy linków.
Na koniec dodajesz jakieś tło żeby jakoś to wyglądało.

Voila, prosta strona gotowa.

Jako że mam niezły humor na każdą wątpliwość odpowiem i postaram się pomóc, ale nie licz na to że odwalę za Ciebie cały projekt :)

03.02.2013 19:31
PATORIKKU
7
odpowiedz
PATORIKKU
144
jak trwoga to do Boga

tak zwlaszcza jak 3 tygodnie bylo sie w szpitalu :-) ...
juz sobie poradzilem.

Forum: Pomoze ktos ze strona internetowa?