Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pomocy, zalana piwnica

15.08.2016 14:35
1
JackSentill
33
Centurion

Pomocy, zalana piwnica

Witam,

Przebywałem za granicą przez rok. Po powrocie do kraju okazało się, że podczas mojej nieobecności pewien zawór wystrzelił i moja piwnica została zalana gównem. Dostałem oczywiście równie gówniane ubezpieczenie, które nie pokryło nawet ceny opon zimowych, które się tam znajdowały, ale już mniejsza o to.

Piwnicę zastałem już po paru miesiącach od incydentu, cały ten gnój zdążył już porządnie wsiąknąć w beton. Spółdzielnia zrobiła jakieś zabiegi, które ograniczyły brzydki zapach na korytarzu, ale już oczywiście nie poczuwa się do odpowiedzialności, aby porządek zrobić również w moim pomieszczeniu.

Nie mam zamiaru się sądzić przez rok i targać po sądach o gówno. Tak więc chcę to ogarnąć na własną rękę, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Nie wiem do kogo się zwrócić, nie wiem nawet gdzie zapytać.

Jest tam obecnie tak niezdrowo jak w szambie, strach wchodzić bez maski z tlenem. Są jakieś sposoby, preparaty, za pomocą których mogę sam odkazić pomieszczenie, czy tutaj już w grę wchodzi tylko firma zewnętrzna? Jak tego szukać, jakie są koszty?

Nie wiem, może ktoś pomoże.

15.08.2016 14:42
2
odpowiedz
zanonimizowany305250
161
Legend

Preparaty? Odkażanie? Po roku czasu będziesz musiał tam zrywać wszystko do gołej cegły. A i to nie wiem czy pomoże.

15.08.2016 14:51
Drackula
3
1
odpowiedz
Drackula
238
Bloody Rider

rozrobione palone wapno, cisnieniowy karcher i jedziesz chlopie z koksem, po kilku cyklach powinno byc lepiej :)

15.08.2016 14:51
Ragnarök
4
odpowiedz
Ragnarök
3
Chorąży

Gówniana sprawa.

Ja bym na twoim miejscu szukał firmy. Byłeś za granicą tyle czasu to chyba Cię stać. Sam w gównie bym się nie taplał.

15.08.2016 16:16
5
odpowiedz
Dolirko
3
Junior

Najlepiej skorzystać z usług firmy zajmującej się sprzątaniem :)

Forum: Pomocy, zalana piwnica