Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pomoc przy wyborze laptopa.

05.04.2012 13:52
kong123
😊
1
kong123
120
Legend

Pomoc przy wyborze laptopa.

Witam.
Potrzeba mnie naszła na zakup laptopa. Niestety w tym temacie jestem ''zielony'' dlatego też proszę o pomoc. Napiszę może do czego jest mi potrzebny aby było łatwiej coś dobrać:
Głównie potrzebuje go do pracy z pakietem Microsoft Office (Word, Exel, PowerPoint itd.)
Drugorzędna funkcja z jakiej będę korzystał to oczywiście przeglądanie Internetu ;)
- W dalszej kolejności chciałbym z niego obejrzeć jakiś film bądź posłuchać muzyki.
- I już taka bardziej abstrakcyjna funkcjonalność a mianowicie gry (oczywiście mniej wymagające ;) ale nie przesadnie stare)
- Na bebechach się nie znam więc tutaj się zdaję na was. Dysk nie musi być duży - 300gb w zupełności mi wystarczy. Takie rzeczy jak Bluetooth czy Wi-Fi, są mam nadzieje już standardowo dostępne ;)
- Ah zapomniałem zawrzeć gdzieś wyżej - dobrze gdyby bez większych problemów radził sobie z Windowsem 7 gdyż to właśnie taki system chciałbym zainstalować.
- No i teraz przejdę do wyglądu - bardzo zależy mi na dość dobrym wykonaniu i estetycznym wyglądzie
- Zakupić go wstępnie planuje nie przez Internet a tradycyjnie. Dlaczego? Muszę koniecznie zobaczyć układ klawiatury - ma być wygodna a przede wszystkim mieć dobrze ułożone klawisze o odpowiedniej wielkości. Różne już cuda widziałem a że sprzęt ma służyć w głównej mierze do pisania jest to dla mnie praktycznie najważniejsza kwestia.
- Cena...? Hmm... powiedzmy, że minimalna to 1500 zł (oczywiście bez oprogramowania). Max w granicach 2300-2500 zł ale nie ukrywam, że chciałbym się wyrobić w 2000 zł.
Da się jakąś propozycję wynaleźć, czy żądam rzeczy niemożliwych? ;)
Za pomoc z góry dziękuję!
<p>

05.04.2012 16:29
kong123
2
odpowiedz
kong123
120
Legend

up

05.04.2012 16:35
Twajdy