Witam. Sprawa wygląda tak,że potrzebuję słuchawek a w tym temacie jestem trochę zielony.
Miałem słuchawki Razer Kraken USB dwa razy. I dwa razy mnie zawiodły, raz głośniki się zepsuły po pół roku, oddałem na gwarancje i po niecałym roku plastik pękł i się słuchawka urwała. Trochę się zraziłem do zielonych.
Bez przeciągania chciałbym żeby słuchawki miały dobry dźwięk co jest oczywiste (z tych Krakenów byłem zadowolony), w miarę dobry mikrofon nie oczekuję studyjnego oczywiście ale żeby nie szeleściło trzaskało i żeby ten głos był dosyć wyraźny. Żeby były bezprzewodowe, bo używane będą również na PS4. Co do dźwięku fajnie by było gdyby bass był zadowalający. Słyszałem że HyperX jest dobrą firmą. Patrzyłem również na Razery Nari Ultimate ale opinie co do nich są różne. Ponoć nie warte swojej ceny. Dlatego o pomoc proszę was, bo ktoś na pewno się na tym dosyć zna.
Chciałbym wydać tak maksymalnie do 900 złotych, jeśli jest jakiś tańczy odpowiednik warty kupna oczywiście też się skuszę. :)
Nie bierz Razerów. Może któreś Logitechy lub Corsairy przypasują? Mają modele bezprzewodowe.
Jeśli do PS4 to najlepiej przewodowe. Sony pokpiło sprawe z bluetoothem w słuchawkach, tylko te z licencją. Ja miałwm JBL T100 i klasa, byłwm zadowolony :)
Z budzetem 900 pln to sobie kup jakies sluchawki NIE-GAMINGOWE (zadnych razerow, krakenow i innego gowna) za 800 (od firmy specjalizujacej sie w produkcji sprzetu audio a nie swiecacego, odpustowego badziewia) , jakosc dzwieku bedzie nieosiaglana dla tego gamingowego shitu. Do tego mikrofon za stowke i hej.
Co do konkretnych firm i modeli to na pewno sa tu osoby znajace sie bardziej niz ja. Pewnie cos poleca. Ewentualnie zajrzyj na strone audiofanatyk.
Wiem na 100% jedno, z takim buzetem to bym nawet nie spojrzal na to gamingowe scierwo.
Aktualnie mam arctisy 5. Ogólnie są bardzo wygodne, mają dobry mikrofon jedynie trochę się boje o łączenie pałąka ze słuchawką bo ma wrażenie dość delikatnego. Bezprzewodowe są 7 które o ile się nie mylę od 5 różnią się tylko tym.
Z takim budżetem nie kupuj żadnych gamingowych. Kup najlepiej Beyerdynamic DT 990. Mają wspaniały dźwięk. Jeżeli będziesz je podpinał do komputera czy telefonu szukaj wersji z impedancją 80 ohm, albo 32 ohm, bo 250 ohm są głośne dopiero po podpięciu do jakiegoś dobrego wzmacniacza.
Jeśli szukasz słuchawek tylko do grania, nie wydawałbym nawet połowy tej kwoty. To jak kupić porshe do stania w korku.
To że mam do wydania do 900 złotych nie znaczy że muszą to być słuchawki właśnie za 900 złotych :) Mi akurat taka kwota nie przeszkadza bo to nie problem dla mnie ale mniejsza o to.Podałem taką kwotę bo zastanawiałem się nad Razerem Nari Ultimate. Zależy mi na dobrym dźwięku 7.1 bassem i najlepiej żeby były bezprzewodowe. Jeśli ktoś może mi zaproponować na zestaw za 500 300 czy 200 złotych i będzie warty tych pieniędzy to też się skuszę.
Chciałbym słuchawki takie żeby mieć już spokój na kilka lat.
Najlepiej, jak sam zgłębisz temat, masz tysiące rankingów i testów. Ja ci mogę polecić tylko tyle, żeby nie kupować Razerów, bo płacisz za markę, nie jakość.
Ja pod ps 4 uzywam dedykowanego headaseta whireless gold a do xboxa Razen Kraken tourament edition.
Dziala to wszystko wysmienicie.