czy z takim laptopem pogram sobie w najnowsze gry na max detalach ???
http://allegro.pl/dell-alienware-m11x-2x1-3-4gb-250-gt335-cam-8cel-i1554444804.html
Nawet na najnizszych nie ma szans. Jak chcesz cos z Alienware, to przygotuj sobie z 8000zl.
Dual Core 1,3 Ghz i GT 330? Na full detale nie masz szans.
Ogólnie Alienware to coś jak Adidas/Puma/inne markowe gówno - marka to 60-70% ceny produktu.
ale np taki crysis 2, jak mi chodzi na kompie z 256mb na karcie graficznej, to na takim alienware 1GB chyba też pójdzie???
nie porównuj grafik laptopowych z desktopowymi. to, ze ma 1gb i wysoki nr w nazwie, to nie znaczy, że jest super wydajna. nawet karta laptopowa o tym samym nr w nazwie co karta "normalna" nie są sobie równe wydajnościowo. różnica wydajności może sięgać nawet 1/2 albo i więcej
[e] wg różnych zestawień ten GeForce GT 330M 1GB DDR3 ma wydajność zbliżoną do "zwykłej" karty gf gt430 / gf 9600gs / hd4650 / gf gt220 / hd5450
Na żadnym laptopie do tej ceny nie pograsz sobie na max detalach...
Za to na stacjonarce za 3000 zł odpalisz każdą grę na max detalach i rozdzielczości. Laptopy nie są do gier... Jeżeli będziesz komputera używał do grania to tylko i wyłącznie stacjonarka. Laptop za 8000 zł nie jest tak wydajny jak stacjonarka za chociażby 4000 zł
dobra, a który bedzie lepszy, tamten alienware, czy ten ?? http://allegro.pl/sony-vaio-vgn-nw21mf-2-2ghz-4gb-500gb-hd4570-hdmi-i1546090598.html
Człowieku!
Laptopy nie są do gier.
Tym bardziej SonyVaio nie jest do gier
Kup komputer stacjonarny.
Hmm, kiedyś rzeczywiście można było powiedzieć, że laptopy nie były przeznaczone do gier, teraz ta sytuacja jest trochę inna, lapka do gier dostaniesz, ale za wyższą cenę od stacjonarki.
Sam szukałem czegoś podobnego i za 3300zł dostałem msi gx740 z prockiem intel core i5-460m kartą radeon hd5870, 4gb ramu itd. Najnowsze gry, jak np. crysis 2 chodzą na full detalach bez większych problemów. Wiadomo, że lapek szybciej się zestarzeje, niż zwykły pc w tej samej cenie, ale jeśli szukasz czegoś mobilnego zawsze można znaleźć jakiś kompromis.
Uważam, że za taką cenę jaką zapłaciłeś (mówię do kolegi u góry) możnaby było mieć dwa razy lepszego PC' ta. Cała prawda about.
[12] - w tym wypadku tak, ale wydaje mi się, że kolega, który założył ten wątek tak nie uważa.
Zdaję sobie doskonale z tego sprawę, ale dla człowieka, który co chwila gdzieś się przemieszcza a chce również w coś pograć pc nie spełnia swojej roli.