Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Podzielmy się przepisami

19.03.2014 12:30
1
Juanhijuan
199
Hawkeye

Podzielmy się przepisami

Ostatnio zafascynowaliśmy się z żoną wspólnym gotowaniem w weekend, dlatego też szukam jakiś ciekawych przepisów na obiad/kolację czy nawet jakieś ciekawe sałatki. Wiem, że jest pełno przepisów na necie, ale raczej ciężko tak przeglądać stronę i wyszukiwać coś ciekawego, wolałbym jakieś już polecone przepisy. Nie szukamy raczej bardzo wyszukanych przepisów. Polećcie coś co sami przygotowujecie na obiad i warto to polecić.

19.03.2014 13:30
ResOOrt
2
odpowiedz
ResOOrt
164
HOUSE NATION

Jesli lubisz ostre jedzenie to polecam hinduska kuchnie, sporo przepisow znajdziesz tutaj http://www.spicesofindia.co.uk/acatalog/Indian-Recipes-Meat.html

19.03.2014 14:08
3
odpowiedz
zanonimizowany30338
137
Legend

Brokuly z makaronem

- dwa duze brokuly
- 400g makaronu Penne
- sol
- pieprz
- 4 duze zabki czosnku
- bazylia
- margaryna

Brokul gotujemy i odcedzamy, gdy jest juz al dentne. To samo robimy z makaronem. Do ugotowanych brokulow dodajemy lyzke stolowa margaryny, bazylie, sol, pieprz oraz podsmazony czosnek. Wazne aby czosnek za bardzo sie nie zesmazyl. Wystarczy 30-45 sekund na rozgrzanym tluszczu. Wszystkie skladniki mieszamy ze soba, podtrzymujac garnek na lekkim ogniu tak, aby brokul sie rozsypal. Gdy wszystko ladnie sie wymiesza, dodajemy powoli makaron i mieszamy, aby wszystko ladnie wysmarowalo sie w masie brokulowej. Na koniec wsypujemy cale opakowanie startego sera i mieszamy, wciaz trzymajac garnek na lekkim ogniu. Gdy wszystko ladnie sie wymiesza, a ser roztopi, nakladamy na talerze.

Brokul i makaron gotujemy w lekko slonej wodzie. Pozniej i tak solimy mase brokulowa, wiec byloby za slone. Smazony czosenk rowniez poteguje slonosc.

19.03.2014 14:29
MiniWm
😈
4
odpowiedz
MiniWm
243
PeaceMaker

Szpinak
Rukola
Pomidorki Cherry
Musztarda Sarepska
Miod
odrobina oliwy
Prazony slonecznik
Ser feta
Szynka szwarcwaldzka badz losos

i mamy pyszna salatke :)

Forum: Podzielmy się przepisami