Wielu ludzi mówi o Underground 3. Podobno criterion rozpoczął nad nim prace po tym jak gracze zebrali setki tysięcy petycji.
Chciałbym by ta gra wyszła ale z drugiej strony to pewnie criterion zrobiłby tak że klimat byłby z U2 czy 1 ale jeździlibyśmy Koenigseggiem z nitrem a każdy zakręt przechodzili driftem jak w nowym Most wanted. Tym bardziej że dla wielu seria NFS skończyła się w 2010 (dla mnie też) po tym jak wyszedł Hot Pursuit i można śmiało powiedzieć że Criterion kompletnie zepsuł tą serie.
A przypadkiem EA nie ogłosiło, że nowym studiem zajmującym się NFS'ami będzie szwedzki Ghost? Większość pracowników Criteriona chyba właśnie tam została przeniesiona, a ci co zostali mieli pracować nad czymś innym. Mogę się mylić.
Ja dokładnie nie wiem jak to jest z tymi firmami należącymi do EA. Jest tam Criterion Games, DICE, Ghost i chyba Bioware.
Czemu?
Hmm skoro robią reboot serii to prawdopodobnie będzie to U3 bo co innego, kontynuacja MW już wyszła, shift też, to został tylko Carbon i Underground.
Edit: jeszcze Pro street ale chyba nie zrobią 4 NFS-a na torze.
[8] --> Albo po prostu ''Need for Speed'' z prostymi założeniami pierwszych części w nowej otoczce ?
Gdyby tak było to prawdopodobnie powstałby kolejny shit, ale jak zrobią kontynuacje jakieś części to pewnie też nic ciekawego nie powstanie.
[5]Czemu? Criterion już zgwałcił wystarczającą ilość gier z serii NFS, i dla naszego dobra niech lepiej klepie dalej Burnouty, a nie zabiera się za niszczenie kultowych gier z tej serii.
Ostatni dobry arcadowy NFS został wydany w 2005 roku, od tego czasu poziom gier studia Black Box spadł na łeb, miałem nadzieje że będzie lepiej jak nowy zespół przejmie serie, a wyszło jak wyszło....
Jeżeli masz na myśli 2005 to pewne mówisz o Most Wanted ale Pro Street też był jeszcze dobry. A co do serii to wisi mi tak właściwie czy wyjdzie nowy NFS czy nie.
Underground 3??? Jestem za!!! Nawet jak to spieprzą!!!
Nie cieszcie się tak. Nawet jeśli to prawda to nie jara mnie jazda "pod ziemią"jakimiś autami za 3 miliony i przy prędkości 300 km/h pokonywać zakręty nienaturalnym driftem oczywiście. Zastanawia mnie tylko to czemu EA i inni nie wpadli na pomysł wzięcia do gier samochodów typu stare punto, seicento, peugeot 206 (w U1 był), golf Mk II, honda civic V i CRX. Gdyby były takie auta i możliwość tuningu jak w U1+ grafa tak z u undercover/pro streeta to byłoby idealnie bo ten wygląd gier typu NFS HP czy nowy MW to przesłodzony gówno. I w ogóle to czemu nie ma jakichś bardziej realnych rzeczy jeśli chodzi o nielegalne wyścigi? Np zakłady, jakieś oglądanie silników (jak np w Szybkich i Wściekłych) zloty, mandaty i wiele innych rzeczy. Na jakimś forum widziałem kiedyś żeby w NFS-ach było paliwo ale to pomysł jakiegoś zafascynowanego tą serią ośmiolatka :)))
pod ziemią ??? Underground ma kilka znaczeń. W tej grze nazwano ją Underground jako nie pod ziemią tylko niewidoczni nocni ścigacze drogowi.
Wiem bo może być też metro i inne ale główne znaczenie jeśli chodzi o NFS-y to pod ziemią. Choćby dlatego że w Undergroundach jest wieczna ciemność. Zresztą pisało gdzieś ha stronach o NFS że chodzi o "pod ziemią"
główne znaczenie jeśli chodzi o NFS-y to pod ziemią. Choćby dlatego że w Undergroundach jest wieczna ciemność.
HAHAHAHAHA, woot? Underground chodzi o dokładnie o "podziemie" nielegalne wyścigi są organizowane ponad prawem przez podziemie jako jakby nieoficjalną organizacje.
Criterion jakby nie patrzeć próbował uratować tą serie jak się tylko dało. Gry przez nich robione z domieszką burnouta były niesłychanie grywalne i w najwyższej jakości. Lepiej sobie popatrzcie co się działo z nfsami po most wanted nie robionym przez criteriona.
Niech robią, ale broń boże nie Ghost Games. Oni zacierają różnicę pomiędzy Need for Speedem a Burnoutem.
Szczytem tej serii był Need For Speed Porsche Unleashed/2000. Potem podratowali go Undergroundami a Most Wanted (2005) pożegnał tą serię. Te czasy już nie wrócą kiedy słowo NFS wywoływało największe emocje.
Dla mnie idealna była by gierka z otoczeniem jak w U2 i modelem jazdy z Dirt 2. Prosty model dający dużo frajdy, nieoskryptowany jak te z nowych NFSów a mimo wszystko niewymagający od gracza jakiegoś większego skilla.
Taka moja opinia, pewnie to co robią teraz lepiej się sprzedaje niż to co ja bym chciał.
[22] Jeśli piszesz do mnie, to nie. Mam na myśli grę Dirt 2. W Grida grałem troszkę i o ile dobrze pamiętam to ta gra jest bardziej wymagająca.
Dla mnie najlepszy NFS-em był, jest i pozostanie Most Wanted z 2005 roku. Najlepszy model jazdy jeśli chodzi o NFS, szkoda tylko że kariera trwa tak krótko ale i tak jest jedną z najdłuższych w NFS-ach i wgl to fabuła w tej grze jest najlepsza a jak się ją przejdzie to potrzeba jeszcze paru dni na zaliczenie całej kartoteki wykroczeń i serii prób która chyba jest najtrudniejszym elementem gry :/
Edit: pamiętam jeszcze jak mając 8 lat nie umiałem poradzić sobie z dragiem u Jewels ale i tak najlepsze wspomnienia są gdy po wygranym pojedynku z bratem w napięciu wybieraliśmy karty by trafić w auto.....ach, ta gra ma swój klimat ktöry wciąga jak odkurzacz :)
Ja tam czekam na kolejną część Miidnight Club od Rockstara, Midnight Club: Los Angeles to byłą chyba jedyna gra na ps3/x360 a'la stare undergroundy. Rozbudowany tuning, niezły system jazdy, normalne samochody a nie same luksusowe którym można tylko lakier zmienić ;) no i klimatyczne, otwarte miasto.
Jak rzeczywiście robią Undergrounda to nie spodziewam się niczego innego od poprzednich most wanted i hot pursuit. Pewnie będzie ten sam sztywny model jazdy z dopalaczem itd. Może dadzą chociaż rozbudowany tuning - w końcu z tego słynie stary underground. W każdym razie ja tam sprawdzam newsy od Rockstara ;)
Bardzo dobre NFSy:
- Wszystkie od TNFS do MW (2005). MW i Porsche według mnie nawet rewelacyjne
- Shift i Shift 2 (Gra jest bardzo dobra choć może za bardzo nie pasuje do marki Need for Speed)
Dobre NFSy:
- Hot Pursuit (2010) (choć tego jestem nawet skłonny dać kategorie wyżej bo grałem dużo i bawiłem się bardzo dobrze. Ale przez niektóre elementy finalnie ląduje tutaj)
- Rivals
Średnie NFSy:
- Carbon
- ProStreet
- Most Wanted (2012)
Słabe NFSy:
- Undercover
- The Run (niektórym się podoba. Ale według mnie to najbardziej nieudany NFS. Niczym mnie nie przyciągnął do siebie)
Taka moja opinia.
stare punto, seicento, peugeot 206 (w U1 był), golf Mk II, honda civic V i CRX
Mam nadzieje, że miałeś na myśli golfa w tdi i to seicento jeszcze. Widać, że słoma z butów wystaje.
Up
A nie lepiej byłoby jeździć takim seicentem z silnikiem 0.9 gdzie mógłbyś wszystko fajnie przerabiać a jakby w U3 była możliwość modyfikowania wnętrza jak neony pod kierownicą czy zmiana samej kierownicy to byłby cud miód a tak....mamy gównianego Most Wanted gdzie po przejeździe przez jakąś stacje czy kij wie co to jest zmienia nam się kolor....O.o ciekawe o czym myśleli twórcy tworząc taką opcje
Tuningowanie Seicento to taki sam grzech jak tuningowanie Ferrari czy Lamborghini ;)
Dobra wiem przesadziłem z tym seiczakiem. Ale taki opel tigra czy stara astra to już byłby w sam raz :)
Ps Seat Leon Cupra R! To auto też by się przydało
Jedyne wozy jakie bym widział w NFS U3 to wszystkie japońskie driftowozy, Skyline'y, Supry itp oraz amerykańskie Muscle Cary. Europejskie auta i tuning coś nie za bardzo mi odpowiada i zawsze mi przychodzi na myśl wieś tuning. Jedynie fabryczny tuning (AMG, M w BMW i S,RS w Audi) jest ok
Więc wszystkim Seatom, Oplom, Fiatom czy Peugeotom mówię nie w NFS z tuningiem
bizon1807 czy ty naprawdę masz 13 lat?
Tak a co?
Sage
Może chciałeś kogoś wyśmiać ale podsunąłeś mi ciekawy pomysł mianowicie motory w NFS, fajnie by było pośmigać taką R1 albo legendarną CBR 600RR F4
Nic. Tak pytam z ciekawości. Lubię znać wiek userów na tym forum:)
PS: Spytaj swojego kumpla lamera (hakiera) czy umie programować w asemblerze???
A ja jestem wampirem Barlowem, mam 1000 lat i przyjadę w nocy stuningowanym maluchem wypić waszą krew. Hahaa może jak panowie nie mają pomysłu na gre to niech zrobią survival horror-wyścigówka. Jeszcze czegoś takiego nie było. Może dostanie ode mnie 0,5/10 a nie 0 jak zwykle. Żart