Witam mam dziwny problem,mianowicie podkrecilem procesor ale mam mala ilość fps w benchmarku.Nie wiem o co może chodzic,kiedys podkrecalem i było widać wzrost wydajności.Jakies sugestie ? Z góry dzięki za pomoc.W tym watku jest moja specyfikacja https://www.gry-online.pl/forum/podkrecanie-procesora-program/zfc06a32?N=1
Nie podałeś absolutnie żadnych informacji, które umożliwiłyby odpowiedź na Twoje pytanie.
- o ile podkręciłeś?
- zmieniałeś napięcie?
- jakie były temperatury przed podkręceniem a jakie są po?
- jakim benchmarkiem testujesz?
Czesc.Tak zmieniałem napiecie a podkrecilem z 3.33 do .3.50.Tempy nie sprawdzałem.A sprawdzałem Bencharkiem Hitman Absolution ;D EDIT: MIALEM MINIMALNIE 28 SREDNIO 34 A MAX 44 CHYBA.POTEM MAX 17 BYLO CHYBA CZY 16 MIN PONIZEJ 10 SREDNIO 12.
Zdarza się ,że nie umiejętne podkręcanie działa na nie korzyść ,lepiej sobie odpuść i ustaw domyślne taktowanie.
No wlasnie raz ''podkrecilem'' tak ze miałem mniejsze taktowanie 1 ,20 ghz o ile się nie myle.Hmmm może zatem jakiś poradnik szczegółowy jak podkrecac ? Jeżeli to nie problem oczywiście.
Poradników jest dużo ponieważ zależy jaki masz procesor i płytę główną, google nie gryzie wystarczy wpisać model procesora.
No wlasnie raz ''podkrecilem'' tak ze miałem mniejsze taktowanie 1 ,20 ghz o ile się nie myle.Hmmm może zatem jakiś poradnik szczegółowy jak podkrecac ? Jeżeli to nie problem oczywiście.
Jeżeli miałeś 1,2GHz, to oznacza, że przesadziłeś i procesor zaczął się przegrzewać i w celu ograniczenia wzrostu temperatury CPU obniżyło taktowanie do bezpiecznej wartości.
UP.Dziwne dlatego ze podkrecilem na prawde minimum no nic zobaczę co się da zrobić.Dam znac jak cos.