Mam pytanie dzisiaj po 2-3 godzinnej sesji w nowego batmana gra mi sie zacięła tzn podczas gry obraz zamarzł i musialem zresetować konsole, troche mnie to zmartwiło czy to oznacza, ze coś jest nie tak z konsolą? czy czasami tak sie zdarza, nie znam sie moja konsola ma dopiero miesiąc, dzięki pozdro.
Mam już 2 lata swojego FAT'a i miałem tak parę razy że po prostu obraz zamarł w grze i trzeba było resetować konsolę, nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, ale nie zdarzało się to nagminnie, teraz nie wiem kiedy tak się stało ostatnio mi, ale zdaje mi się że też to było podczas gry w Batmana:AC. Po zresetowaniu wszystko działało dobrze prawda? Jakieś przywracanie czy odzyskiwanie danych się robiło kilka chwil czy coś w tym stylu? Nie pamiętam jak to się nazywało ale coś takiego się ładowało po takim przytrzymaniu przycisku zamiast normalnym wyłączaniu.
Ja tez mam już ze 2 lata konsole i zawiesiła mi się pare razy ale ja bym się tym nie przejmował :)
Nie zwracaj na to większej uwagi bo chyba każdemu konsola się zawiesiła, ale później działała dobrze. U mnie najczęściej przycięcia ( chwilowe jak i te dłuższe) występowały podczas sesji w AC:B. Tak dla pewości, że wszystko jest ok to regularnie powinieneś konsole od kurzu oswobodzać szczególnie w okolicach wentylatorów, wejść usb, hdmi itd. bo kurz też może namieszać w poprawnym funkcjonowaniu twojego PS3.
Mi konsola zawiesiła się kilka razy podczas gry w "Killzone 2" i "Heavy Rain", ale było to dawno temu. Teraz wszystko działa jak należy.
Gdy kupiłem konsolę miałem mnóstwo zawieszek związanych z grą Uncharted : Drake's Fortune - po dodaniu patcha jak ręką odjął ;)
Przy wielu godzinach spędzonych przy Uncharted 3 także gra potrafi się zaciąć, lecz bywa to zazwyczaj z byt wielu czynności , ładowania mapy i wchodzenia do XMB .
Konsola wiesza się rzadko, ale potrafi, tak jak to przedstawiłeś w opisie. Każde urządzenie wykonujące wiele operacji(w tym komputer) potrafi się zawiesić.