Witajcie! Nie wiedziałem gdzie napisać, bo wszędzie nikt nie odpowiadał. :/ Otóż dzisiaj, grałem sobie w CS:S (Counter strike:Source) zakupione na steamie, wszystko było dobrze. Kiedy wieczorem chciałem zagrać, wyświetlał się tylko przycisk "zakup", a nie było przycisku "Graj"! Proszę o szybką pomoc.. :(
Edit: Grałem jakieś 3 miechy, i nie było problemów.. klucz, kupiłem od gościa na allegro, ale miał same pozytywne oceny.. sam nie wiem o co chodzi.. Nazywał się PromykSB
Po prostu kupiłeś go niezgodnie z regulaminem Steama, on się połapał i ci skasował. Następnym razem - ale wiarygodne sklepy typu Green Man Gaming, GetGames itp., albo na Steam.
Generalnie - trochę masz pecha. Nic z tym nie zrobisz, bo Steam na pewno ci nie da z powrotem tej gry.
EDIT
Z tego co wiem, PromykSB sprzedaje tylko gifty, nie sprzedaje klucze do CS. Czarny PR?
To zakupiles na steamie czy na allegro, zdecyduj sie haha. Lewa karta kredytowa albo cos w tym guscie, ze strony steama nic nie odzyskasz jezeli to faktycznie klucz z allegro.
Skontaktuj się ze sprzedającym.
Lepiej się ciesz, że skończyło się tylko na usunięciu produktu z konta - mogło być o wiele gorzej :)
PromykSB jest sprawdzonym sprzedawca. W koncu udziela sie rowniez tutaj, na GOLu, i nie, nie sprzedaje tylko giftow. Posiada tez klucze - jednakze sa one z legalnego zrodla. Dziwne, ze usunieto Ci ta gre - 3 miesiace to bardzo dlugi czas, wiec mozesz napisac do supportu Steama i podpytac - co sie stalo.
W jednym miejscu naprostował, a w drugim nie. Więc ja naprostuję razem ze źródłem:
Źródło: (pierwszy post identyczny jak ten wyżej)
http://craftsite.pl/forum/index.php?/topic/60119-pilne-gra-usuni%C4%99ta-z-mojego-konta/
Darkero
Nowy
Użytkownik
20 postów
Napisany Dzisiaj, 20:58
LowcaOwca, w 23 May 2013 - 21:55, powiedział:
Ekhemm... Właśnie przed chwilą miałem prawie identyczny problem. Utraciłem z konta Garry's mod i CS:S (taka paczka). Według mnie steam coś popsuł, skoro to się stało nie tylko mi. (kupiłem na steam)
Może i w tym leży problem. Mam nadzieję, że Steam szybko to naprawi.
(Again) Edit: Jakimś cudem znowu działa. Faktycznie. To był błąd ze strony Steama. Dzięki za pomoc i temat można zamknąć.
Oczywiście koleś wszędzie wokół wypisuje bzdury zamiast napisać do źródła - żadnego maila czy kontaktu o problemie nie dostałem.
Zresetuj komputer - steam lubi czasem głupieć i na chwilę gry usuwać z konta. Nieładnie jest kogoś oczerniać, jeśli nie ma się pewności.
Half-Life 3 powiadasz... i pewnie najbardziej Ci szkoda acziwów! :P
Też chciał bym uzyskać pomoc bo kupiłem just cuse w cd action gram jak kolega długo a tu nagle zakup co robić
@11
https://www.gry-online.pl/forum/just-cause-2-problem-steam/zbc6f56a?N=1
http://steamcommunity.com/app/8190/discussions/0/648814841597309159/#p22
Spoko, mi też zniknął JC2 i wszystkie DLC, jest to błąd steam'a, który dotyczy szerokiego grona użytkowników.
Niech zyje cyfrowa dystrybucja!
Nie kupiłeś tych gier. Posiadałeś tylko licencję na tymczasowe użytowanie. Tymczasowe bo w regulaminie masz jak byk, że Steam może w każdym momencie zablokować do tych gier dostęp.
Gastovski - cyfrowa czy nie błąd jest naprawiony a gry są znów na kontach, więc w czym problem? Osobiście wolę taką formę dystrybucji niż zamawianie i trzymanie pudełek.
Sylwester24 - gry zostały zwrócone gdyż był to po prostu błąd - który prawdopodobnie wystąpił w wyniku wprowadzenia multiplayera dla JC2. A jeśli odpowiadałeś założycielowi wątku to sprawdź datę wpisów.
raz tez mi sie wydawalo ze steam mi usunal gre, okazalo sie ze nacisnalem jakis filtr "ostatnie gry" czy "starsze gry" i dlatego nie widzialem temtej.
Takze radze na przyszlosc tez zwracac na to uwage ;)