Cześć. Ostatnio coraz częściej przewijaja się info o grze która wzoru je się na gothic. Tak mnie naszło, że może czas zagrać coś w tym stylu. Głównie słyszę, że to kultowa gra. Otwarty świat, mnogość wyborow które potem jakoś odbijają się na naszej przyszłości. Ciekawe.... Nie powiem.
Teraz tak. Gothic 4 najlepiej wygląda, Ale nie grafika człowiek żyje. Czyli taka polecana wersja jest noc Kruka. Skłaniam się ku niej, ale... Może znacie jakieś lepszy tytułu w które warto zagrać i ma lepszą grafikę.
Graj w cRPG dla grafiki....Ile masz lat? Gothic to kultowy jest tylko w Polsce a pierwsza część jest przeciętna więc zacznij od dwójki.
Niezły Troll, ogrywanie dwójki bez znajomości jedynki to tak jak oglądanie 6 części Star Warsów bez oglądnięcia 4 i 5 części.
Czy ja wiem czy troll? Dwójka jest o wiele lepsza, jedynka dosyć usypiająca. Podobnie jak Baldur - jedynka to dla mnie nudny symulator chodzenia po łące, dwójka to arcydzieło. Jedynki nigdy nie skończyłem, dwójke kilka razy.
Co z tego ze lepsza, jak już po 5 minutach nie będzie wiedział czemu gra zaczyna się w Wieży Xardasa, co prawda na początku jest intro ale to i tak mu nic nie da.
Ja nie tykał bym Baldura 2 bez przejścia całej pierwszej części, to tak jak byś grał dla mechaniki, a nie poznania całej fabuły,
Zaczynałem drugiego Baldura, podobnie jak ojciec, bez znajomości jedynki. Wszystkiego szybko dowiesz się w grze.
Czemu twierdzisz że 2 jest aż o wiele lepsza ? Przecież np. w 1 jest sporo przerywników filmowych
Nie wiem jak można nie chcieć ograć jedynki? W tej części jesteś totalnym śmieciem, większym niż w dwójce gdzie co chwile napotykasz kumpli. W pierwszej części nie masz żadnych kolegów, nie masz nic. No i dla samego kucia broni już warto zapoznać się z G1. Bo w G2 niestety to uprościli i zabrali sporo frajdy.
Już nie licząc ile G1 ma smaczków jak chociażby Wieża Mgieł. Ten kto się w to bawił wie o czym mówię i ile radości to dostarcza.
Więc przestań Iselor mącić ludziom w głowach. Dokładnie jakbym słyszał swojego kolegę, tyle że on tak mówi o Falloucie. Graj w drugą część, bo lepsza... Obydwie są dobre i tak samo jest z Gothic. Baldura też bez sensu zaczynać od drugiej części...
Hmm... Głównie mam na myśli że jest spory świat. Decyzję są ważne, można sporo rzeczy nauczyć się i wykorzystywać w grze. Nie wiem co jeszcze jest w gothic.
Jeśli tak... To zdecyduje się na noc Kruka.