Witam.
Miałbym pewien pomysł na specjalną edycję gier dla użytkowników.
Chodziłoby o specjalną wersję gry "Fifa" na konsole lub Pc. Mój autorski pomysł dotyczyłby stworzenia przez twórców "Fifa" takiej wersji gry by gracze mogli uczestniczyć co jakiś czas w wirtualnych "Mistrzostwach Europy" lub "Mistrzostwach świata" w piłce nożnej.
Każdy użytkownik posiadający zakupioną grę (specjalną Edycję gry) "Fifa" mógłby na początku szkolić się/ćwiczyć grę.
Co jaki czas mogłyby być organizowane "Mistrzostwa świata" lub "Mistrzostwa Europy" dla graczy którzy posiadaliby wspomnianą wersję gry.
Mogliby istnieć "Trenerzy", którzy by szkolili wirtualnie graczy jak również decydowaliby o składzie drużyny na grę w zespole.
W przypadku meczu piłkarskiego- tylko nie wiem czy technicznie byłoby to do zrealizowania- "zawodnicy" kierowaliby SWOJĄ postacią i brali udział w meczach.
Mogłyby istnieć (podobnie jak w realnym świecie) Kluby piłkarskie,trenerzy, sędziowie, komentatorzy no i najważniejsze- gracze, którzy by zostać członkami drużyny musieliby najpierw wykazać się zdolnościami "piłkarskimi" i oczywiście posiadać zakupioną przez siebie grę "Fifa-dodatek".
"Wejściówki" dla wirtualnych "Kibiców" (którzy mogliby obserwować mecze) mogłyby być darmowe a zyskiem dla twórców "Fifa" byłaby sprzedaż gier, a dla zwykłych graczy możliwość doskonalenia swoich możliwości piłkarskich i szanse na grę w "Klubach"- oraz uczestniczenia w zyskach turniejowych meczów.
W przypadku zwycięstwa część środków ze sprzedaży gier mogłaby trafiać do "Klubów" i graczy.
Mogłyby istnieć "transfery" graczy do innych Klubów- podobnie jak w realnym świecie piłki nożnej.
Reklama na stadionach pozwoliłaby Klubom zarobić dodatkowe realne środki pieniężne.
Część zysków ze sprzedaży gier mogłaby być przeznaczona na wspomniane przeze mnie nagrody pieniężne dla najlepszych i zwycięskich Klubów.
Proszę Forumowiczów o ocenę mojego pomysłu.
Myślę, że pomysł jest ciekawy ale nie wiem czy twórcy "Fifa" zdecydowaliby się na stworzenie takiego dodatku- do gry. Pewnie kluczowym znaczeniem byłyby wypowiedzi na forach lub jakieś większe zainteresowanie moim pomysłem wśród graczy.
Myślę, że taki dodatek do gry "Fifa" byłby ciekawy- ale jak na razie to tylko mój pomysł.
Co o przedstawionym przeze mnie pomyśle sądzicie? Byłby to fajny "dodatek" do gry "Fifa"?
Takie połączenie wirtualnej gry z podobieństwami do realnej rzeczywistości.
Zapraszam do komentowania mojego pomysłu- kto wie może taki pomysł zainteresuje twórców "Fifa"?
no powiem ci romku ciezki temat, na poczatek moge ci powiedziec tyle ze brzmi to mega skomplikowanie, przecietny klient raczej by tego nie ogarnal
adrem- to z pozoru brzmi skomplikowanie. Przedstawiłem opis "techniczny" takiego dodatku. Dla graczy- gdyby taki dodatek powstał na pewno wszystko byłoby jasne i przejrzyste.
no to kolejnym problemem jest to, ze nikt nie chcialby kupowac takiego dodatku tylko po to by nie dostac sie do zadnego klubu i czuc sie gorszym od innych
adrem liczyłaby się przede wszystkim zabawa- a cenowo taki dodatek nie musiałby być przecież "mega-drogi". No ale cóż...opisałem swój pomysł jedynie z możliwością otrzymania opinii - od graczy.
Zrozumiałe, że sam takiego "dodatku" do gry nie stworzę.
E tam, już lepiej żeby wprowadzili rankedy i rangi jak w cs.
Mi się twój pomysł podoba, jeśli masz więcej takich pomysłów to spisuj je i niech oceni je ktoś kto naprawdę zna się na tworzeniu gier, ja też mam wiele pomysłów ale nie potrafię ich zrealizować, pomysł twój mi się spodobał i kupiłbym go chociażby żeby zobaczyć jak to bd działało i pewnie było by to zaskoczenie jakieś bo żadna gra piłkarska jeszcze nie oferowała takiego pomysłu, lecz hmm zamiast dodatku wolałbym utworzyć pełnoprawną grę i żeby każdy miał szanse bardziej by się to opłacało im i sprzedali by za większe pieniądze
VerbalCentaurPL- stworzenie od podstaw gry na pewno jest czasochłonne i drogie. Pytałem wprost- wcześniej zanim tu umieściłem swój temat- podpowiedzieli mi jedynie, że mogę opisać swój pomysł i gdyby byłoby większe zainteresowanie takim tematem- wtedy by mogli pomysł przeanalizować.