Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Perkusja - again

02.09.2011 15:11
Infectious Drakon
1
Infectious Drakon
54
Generał

Perkusja - again

Tym razem mam problem. Otóż była policja i powiedziała, żeby nie grać, bo to innym przeszkadza, blah, blah, blah, rozprawa w sadzie itp. Mam teraz pytanie - co w tym kierunku zrobić. Wyciszenie pomieszczenia odpada. I haven't got a clue.

02.09.2011 15:20
Didier z Rivii
2
odpowiedz
Didier z Rivii
242
life 4 sound

wynająć jakąś kanciapę?

02.09.2011 15:23
Infectious Drakon
3
odpowiedz
Infectious Drakon
54
Generał

A czy jest jakiś sposób by perka mogła zostać w domu? Oprócz wytłumienia?

02.09.2011 15:25
4
odpowiedz
zanonimizowany597728
38
Generał

Naciągi siateczkowe i sound offy na blachy

02.09.2011 21:14
😃
5
odpowiedz
bob destruktor
14
Generał

Może piwnica... Albo poproś sąsiadów, czy możesz grać o tej do tej (pół godziny) dziennie i będzie ok. Mam podobny problem tylko z gitarą elektryczną, gram dość głośno, a jeszcze żaden sąsiad nie zwrócił mi uwagi, że jest za głośno.

02.09.2011 21:23
Infectious Drakon
6
odpowiedz
Infectious Drakon
54
Generał

@bob
Ale właśnie gitara to nie to samo co perka. Mój brat też gra na elektryku bardzo głośno i to nie przeszkadza im.

02.09.2011 21:43
Igierr
7
odpowiedz
Igierr
87
Helter Skelter

niestety perkusja ma to do siebie, że dźwięk niesie się dalej niż dźwięk gitary.
jeśli nie możesz wygłuszyć pokoju, przenieść perki w inne miejsce jak piwnica to pomyśl na sprzedażą i kupnem perkusji elektronicznej. grasz na słuchawkach, a w razie potrzeby podłączasz pod wzmacniacz.

02.09.2011 21:46
Agent_007
😊
8
odpowiedz
Agent_007
151
Kiss my Aces!

Jest jedno wyjście, którym sobie na pewno przyjaciół nie zaskarbisz, ale w Twojej sytuacji najlepsze z możliwych. Możesz ich całkowicie olać, zarówno sąsiadów jak i panów w mundurach. Jeśli nie grasz podczas ciszy nocnej, to mogą Cię straszyć ale i tak chu Ci zrobią.

niestety perkusja ma to do siebie, że dźwięk niesie się dalej niż dźwięk gitary.

Nie tyle sama perka co blachy, które z każdą gołą ścianą brzmią coraz gorzej i coraz bardziej rozpierdalają bebechy.

pomyśl na sprzedażą i kupnem perkusji elektronicznej.

Buhaha.

02.09.2011 22:05
Infectious Drakon
9
odpowiedz
Infectious Drakon
54
Generał

Właśnie potrzebne mi chyba tymczasowe rozwiązanie. Bo może do mojej szkoły ją przeniosę, ale to tak troszkę później.

02.09.2011 22:10
10
odpowiedz
bob destruktor
14
Generał

" Bo może do mojej szkoły ją przeniosę, ale to tak troszkę później."
A jest tam jakiś "pokoik pusty" bo inaczej ci dzieciaki/młodzież rozwali... :)

02.09.2011 22:13
Imak
11
odpowiedz
Imak
128
Senator

U mnie w szkole średniej była perka na auli. O ile jak ktoś już musiał podejść i postukać to pewnie nic złego sie nie działo, ale niestety pewnego razu ktoś popsuł jakieś przegubowe ramię. Niestety inni uczniowie zwykle nie szanują cudzego, a taki instrument wielu może posłużyć za zabawkę.

02.09.2011 22:30
szymon_majewski
12
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Tata jak gral w latach 80 to podkladal gabke pod tomy, kladl reczniki na talerze, cuda niewidy by bylo ciszej, a i tak przychodzili sasiedzi :P

O szkole zapomnij. Od znajomego (z forum) wiem, ze w jego szkole stal stary Lotos na salce muzycznej. Ktoregos dnia przyszli idioci metale i chcieli go rozwalic na scenie. Na szczescie im sie to nie udalo. Dla niewtajemniczonych powiem tyle, ze Lotos moze byc nawet 50 letnia gitara basowa, ktorych po prostu sie nie kupi za male pieniadze. Nie ma takiej mozliwosci i juz. Dziadostwa Fenderowskie z tamtych lat kosztuja masakryczne pieniadze. Wysezonowane drewno tego nie da sie zastapic. Mam nadzieje ze kiedys mu sie uda ja zwinac ze szkoly, trafi na pewno w lepsze rece :P

Najlepsze rozwiazanie to garaz osiedlowy. Zazwyczaj tam przy zamknietych drzwiach nie przeszkadza sie nikomu

02.09.2011 22:32
13
odpowiedz
bob destruktor
14
Generał
Wideo

http://www.youtube.com/watch?v=K0fD8-2Dgjo

Wyprowadź perkę na plac...

03.09.2011 11:30
Infectious Drakon
14
odpowiedz
Infectious Drakon
54
Generał

Właśnie ona będzie w jakimś pomieszczeniu, a nie na korytarzu, albo gdzieś. A garażu to nie mam i nie wiem skąd wziąć.

Forum: Perkusja - again