Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pad XBOX 360 analogi

15.10.2014 20:28
1
Gersiak
69
Konsul

Pad XBOX 360 analogi

Siemka!
Niestety mój pad od xboxa 360 ma już trochę przegrane ,ale działa w nim wszystko bez zarzutów oprócz lewego analoga czy tam trigera (nie wiem jak to się poprawnie nazywa). Nie odbija on do końca oraz czasami jest nieprecyzyjny ,można po prostu powiedzieć ,że się trochę zużył. Niestety nie posiadam śrubokręta "torx" aby rozkręcić pada ,mogę go oczywiście kupić lub pożyczyć ,ale po pierwsze to chciałbym się dowiedzieć czy jest w ogóle sens go rozkręcać. Myślałem nad tym czy jest możliwość przełożenia jakoś prawej gałki (bo ta prawa jest praktycznie jak nowa) na odwrót z lewą . Niestety nie wiem czy jest to możliwe :( jeżeli nie to czy przeczyszczenie w środku analoga lub cokolwiek innego może mnie uratować przed kupnem nowego pada ? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

15.10.2014 20:47
2
odpowiedz
Gersiak
69
Konsul

UP

15.10.2014 20:56
bisfhcrew
3
odpowiedz
bisfhcrew
173
oversteer

Na allegro za kilka zł znajdziesz całe mechanizmy do analogów razem z gumowanymi nakładkami. Jeśli masz lutownicę to brakuje ci już tylko śrubokręta.

15.10.2014 20:59
PitbullHans
4
odpowiedz
PitbullHans
93
Legend

Odeślij do M$, niech Ci wymienią. Chyba będziesz musiał za przesyłkę zabulić, tak czy siak wyjdzie taniej niż nowy pad.

15.10.2014 21:03
5
odpowiedz
Gersiak
69
Konsul

@PitbullHans
Niestety tego pada kupiłem na allegro i nie wiem jak by to wyglądało gdybym to tam odesłał ,zresztą myślę ,że za dużo problemów by było.

@bisfhcrew
Z lutownicą obchodzę się raczej kiepsko ,można wręcz powiedzieć ,że w ogóle także nie wiem czy to dobry pomysł :D

Forum: Pad XBOX 360 analogi